«Μαύρο» τρίμηνο για την UBS- Πτώση 52% στα κέρδη της

Η UBS δημοσίευσε σήμερα (25/4) τα οικονομικά της μεγέθη για το α΄τρίμηνο, για πρώτη φορά μετά την εξαγορά της Credit Suisse το Μάρτιο, με τα κέρδη της να σημειώνουν κατακόρυφη πτώση κατά το ήμισυ. Παρ΄όλα αυτά, o CEO της Σέρτζιο Ερμότι «ισχυρίζεται ότι παραμένει πυλώνας σταθερότητας για τους πελάτες της σε περιόδους μεγάλης αβεβαιότητας».

Πιο συγκεκριμένα τα κέρδη της ανήλθαν στα 1,03 δισ. δολάρια για το πρώτο τρίμηνο, από 1,75 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Το «χτύπημα» στα κέρδη

της προήλθε από αυξημένες προβλέψεις ύψους 665 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από θέμα δικαστικής διαμάχης για στεγαστικά ενυπόθηκα χρεόγραφα στις ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά τα οικονομικά μεγέθη:

Tα έσοδα ανήλθαν σε 8,75 δισ. δολάρια από 9,38 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνοΤα λειτουργικά έξοδα ήταν 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια από 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνοΟ δείκτης κεφαλαίων CET 1, ένα μέτρο της φερεγγυότητας της τράπεζας, διαμορφώθηκε στο 13,9% έναντι 14,1% πριν από ένα χρόνοTo μοναδικό θετικό νούμερο στα στοιχεία της UBS είναι ότι προσέλκυσε 28 δισεκατομμύρια δολάρια από πλούσιους πελάτες, εκ των οποίων τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια καταγράφηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες του Μαρτίου — μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Credit Suisse.τρίμηνοΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑκέρδηέσοδαUBSCredit Suisse
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα