Ινστιτούτο ifo: Πιο αισιόδοξοι οι Γερμανοί εξαγωγείς

Το κλίμα μεταξύ των Γερμανών εξαγωγέων έχει βελτιωθεί αισθητά, καθώς οι προσδοκίες για τις εξαγωγές, σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου ifo για τις μεταποιητικές εταιρείες αυξήθηκαν σε συν 6,9 μονάδες τον Απρίλιο, από συν 4,1 μονάδες τον Μάρτιο.

Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδό από τον Φεβρουάριο του 2022. «Η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ και η ενθαρρυντική τάση στην Κίνα αυξάνουν τη ζήτηση για γερμανικές εξαγωγές», λέει ο Klaus Wohlrabe, επικεφαλής έρευνας στο ifo.

«Μετά από ένα αδύναμο ξεκίνημα του έτους, οι εξαγωγές μπόρεσαν να αυξηθούν ξανά το δεύτερο τρίμηνο», πρόσθεσε.

Στην αυτοκινητοβιομηχανία, οι εξαγωγικές προσδοκίες έχουν βελτιωθεί αισθητά. Αντίθετα, ο δείκτης μειώθηκε ελαφρά μεταξύ των κατασκευαστών ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Για τους κατασκευαστές ηλεκτρικού εξοπλισμού, καουτσούκ και πλαστικών ειδών και γυαλιού και κεραμικών, οι θετικές και οι αρνητικές τιμές είναι περίπου ισορροπημένες.

Η αισιοδοξία επέστρεψε στη χημική βιομηχανία, όπου ο δείκτης ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2021. Σημαντική ανάπτυξη αναμένουν και οι κατασκευαστές ποτών.

Στη βιομηχανία επίπλων και στους κατασκευαστές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, υπάρχει ανανεωμένη εμπιστοσύνη όσον αφορά τις διεθνείς δραστηριότητες. Οι κατασκευαστές ενδυμάτων και δερμάτινων ειδών είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα δουν μεγάλο άλμα στις εξαγωγές τους επόμενους τρεις μήνες.

Στη βιομηχανία μετάλλων, οι προσδοκίες για τις εξαγωγές πράγματι αυξήθηκαν, αλλά παρέμειναν σε αρνητικό έδαφος. Οι κατασκευαστές προϊόντων ξύλου (εκτός επίπλων) και οι εταιρείες εκτύπωσης αναμένουν μείωση των εξαγωγών. Η βιομηχανία χαρτιού παραμένει επιφυλακτική, καθώς αρκετές από τις ανησυχίες της παραμένουν.

Ινστιτούτο IfoεξαγωγέςΓερμανία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα