Αποζημίωση 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι τις αναστολές Ιουλίου

Από σήμερα, Δευτέρα 10 Αυγούστου, εργοδότες και εργαζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους έως και 534 ευρώ, για το μήνα Ιούλιο.

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση είναι η 25η Αυγούστου, που έχει οριστεί ως η τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων, οπότε για την καταβολή των ποσών θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση η εμπρόθεσμη υποβολή στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, από τους μεν εργοδότες μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» από τους δε εργαζόμενους στην ηλεκτρονική

πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.

Τις ίδιες ημερομηνίες, δηλαδή από τις 10 έως τις 25 Αυγούστου, θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους εργοδότες και εργαζόμενοι σε επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας, κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων.

Οι εργαζόμενοι που έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις, καθώς και οι εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων που επιθυμούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση, μπορούν να υποβάλλουν μονομερώς αιτήσεις έως και τις 31 Αυγούστου.

Με καθυστερήσεις η καταβολή στους δικαιούχους

Με σημαντική καθυστέρηση καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι και εργοδότες. Οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων διογκώνονται, καθώς, όπως αναφέρουν, με τις καθυστερήσεις αυτές δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες ενός νοικοκυριού.

Ενδεικτικός της κατάστασης είναι ο προγραμματισμός της πληρωμής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για όσους δεν εργάστηκαν τον Ιούνιο, το τριήμερο 10 έως 12 Αυγούστου.

Δικαιούχοι

Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που ανήκουν στους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού έχουν οριστεί από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών και είναι οι εξής:

ΕστίασηΕποχικά ξενοδοχεία – καταλύματαΜεταφορέςΑθλητισμόςΠολιτισμόςΤουριστικά λεωφορείαΤουρισμός

Τέλη Αυγούστου η πληρωμή για τον Ιούλιο

Για την αναστολή εργασίας, που αφορά τον Ιούλιο, η καταβολή των χρημάτων αναμένεται στο τέλος του μήνα στην καλύτερη περίπτωση. Πιθανό και το σενάριο πληρωμής στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Επίσης, για τους εργαζόμενους που θα βρεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας κατά τον Αύγουστο, οι αιτήσεις αναμένεται να γίνουν στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως δόθηκε παράταση για την υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου στις ειδικές κατηγορίες εργαζόμενων. Όσον αφορά στους εποχικά εργαζόμενους, οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν με νέο έντυπο, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.

ΕΡΓΑΝΗΚΥΑεπίδομα 534 ευρώαποζημίωση ειδικού σκοπούδικαιούχοιπληρωμέςΙούλιος
Keywords
Τυχαία Θέματα