Απώλειες για το πετρέλαιο ελέω αποθεμάτων- Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

15:52 1/3/2023 - Πηγή: Reporter

Πτωτικά κινούνται την Τετάρτη (1/3) οι τιμές του πετρελαίου, εγκαταλείποντας τα προηγούμενα κέρδη, καθώς τα σημάδια άφθονης προσφοράς και αύξησης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ αντιστάθμισαν τις ελπίδες για υψηλότερη ζήτηση που προέκυψε από την άνοδο της μεταποίησης στον κορυφαίο εισαγωγέα αργού, την Κίνα.

Τα αποθέματα πετρελαίου

των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API).

Σε άλλα σημάδια άφθονης προσφοράς, η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας έφτασε στο επίπεδο προ των κυρώσεων για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο, ανέφερε η επιχειρηματική εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη πηγές, και η παραγωγή του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

«Η οικονομία της Κίνας ανακάμπτει τώρα και αυτό μπορεί να είναι μόνο μια θετική κινητήρια δύναμη για τις τιμές του πετρελαίου», δήλωσε ο Στίβεν Μπρένοκ του χρηματιστή πετρελαίου PVM.

Το πετρέλαιο ανέβηκε νωρίτερα στη συνεδρίαση, υποστηριζόμενο από έναν επίσημο δείκτη που έδειξε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε πάνω από μια δεκαετία τον Φεβρουάριο, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η ανάκαμψη της χώρας μπορεί να αντισταθμίσει την παγκόσμια επιβράδυνση και να αυξήσει τη ζήτηση πετρελαίου.

Ενώ ο επίσημος δείκτης υπευθύνων αγορών της Κίνας (PMI) ανέβηκε στο 52,6 τον περασμένο μήνα έναντι 50,1 τον Ιανουάριο, έρευνα του ιδιωτικού τομέα έδειξε επίσης ότι η δραστηριότητα αυξάνεται για πρώτη φορά σε επτά μήνες.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα στοιχεία, που ήταν θετικότερα από το αναμενόμενο, ενισχύσει την πεποίθηση για μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη κινεζική ανάκαμψη, η οποία υποστηρίζει μια πιο αισιόδοξη προοπτική της ζήτησης πετρελαίου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,96% στα 76,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ υποχωρεί 0,67% στα 82,89 δολάρια το βαρέλι.

Ενισχύεται το φυσικό αέριο

Αντίθετα, ανοδικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 1,489% στα 47,360 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,26% στα 1.841,55 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 0,18% στα 21,108 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κερδίζει 1,15% στα 4,1365 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,84% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0665 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα κινείται ανοδικά 0,21% στο 1,2044 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ανεβαίνει 0,66% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8854 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟαμερικανικό αργόΜΠΡΕΝΤΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟχρυσόςχαλκόςασήμιδολαριο
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Απώλειες, - Ανεβαίνει,apoleies, - anevainei