Αποκολλήθηκε το φορτηγό πλοίο που προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ

14:10 9/1/2023 - Πηγή: Reporter

Ένα φορτηγό πλοίο προσάραξε στη διώρυγα του Σουέζ το πρωί της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου, βάζοντας σοβαρά εμπόδια στην κυκλοφορία σε μία πολύ μεγάλης σημασίας «αρτηρία» για το παγκόσμιο εμπόριο.

Παρά το γεγονός ότι η διαχειρίστρια εταιρεία αναφέρει ότι δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία των πλοίων, το Bloomberg υποστηρίζει ότι έχει δημιουργηθεί ουρά 19 πλοίων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το bulker

M/V Glory που μετέφερ σιτηρά από την Ουκρανία, το οποίο προσάραξε στη διώρυγα του Σουέζ κοντά στο Ελ-Κανταράχ, μια πόλη στην βορειοανατολική Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το VesselFinder και το MarineTraffic, το εν λόγω πλοίο φέρει σημαία των Νησιών Μάρσαλ. Το VesselValue υποστηρίζει ότι το πλοίο ανήκει στην ελληνική ναυτιλιακή Target Marine.

Yπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2021, το πλοίο Ever Given, μήκους 400 μέτρων, προσάραξε για έξι ημέρες σε κομβικό σημείο της διώρυγας, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία και τεράστιες οικονομικές απώλειες, κοντά στα 60 δισ. πυροδοτώντας μια σειρά από δικαστικές διαμάχες.

Τελικά, το μεσημέρι έγινε γνωστό από τη ναυτιλιακή υπηρεσία Leth Agencies ότι το πλοίο έχει αποκολληθεί και πλέει και πάλι.

Το ακολουθούν τα πλοία που είχαν "κολλήσει" και η κυκλοφορία εξελίσσεται κανονικά.

πλοίοΣουέζδιώρυγα του ΣουέζΠλοία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα