Η απάντηση Οικονόμου στις νέες κατηγορίες για απευθείας αναθέσεις

14:10 9/1/2023 - Πηγή: Reporter

Επί των νέων καταγγελιών για απευθείας αναθέσεις δημοσίου χρήματος σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κλήθηκε να τοποθετηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα (9/1).

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα του newsbomb.gr ο Ανδρέας Κουτούπης και o Ανδρέας Ροδάκος έχουν εξασφαλίσει σε λιγότερο από 40 μήνες μέσω διαφόρων εταιρειών συμφερόντων τους, σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ περίπου από το Δημόσιο μέσα από εκατοντάδες απευθείας

αναθέσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες.

Για τον κ. Κουτούπη αναφέρεται ότι είναι συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ και ο συνεργάτης του Ανδρέας Ροδάκος εμφανίζεται δημοσίως ως φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ανακοίνωση επί της είδησης εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ερωτώντας μεταξύ άλλων για το αν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «θα διαγράψει τον κ. Κουτούπη από τη ΝΔ; Θα απαιτήσει την επιστροφή των 5,5 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις;».

Με αφορμή τις ερωτήσεις που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πορεύεται με σύμμαχο τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Όσο απόλυτοι είμαστε σε αυτό, τόσο απόλυτοι είμαστε και στο να μην υιοθετούμε τη σκανδαλολογία, την προσπάθεια δημιουργίας ενός αχταρμά με ανύπαρκτα γεγονότα, προκειμένου να βγουν τα συμπεράσματα που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους».

Κάλεσε δε εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί για το ζήτημα των δύο υπουργών του, της κυρίας Γεροβασίλη και του κ. Φλαμπουράρη, που «έπαιρναν δουλειές από το Δημόσιο σε ικανοποιητικό βαθμό».

Οικονόμουαπευθείας αναθέσειςΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα