Αντέχει πάνω από τα $30.000 το Bitcoin-Μικρές απώλειες στην αγορά

Ήπια πτώση καταγράφουν τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Παρασκευή (23/6), με το Bitcoin, όμως, να διατηρείται σταθερά πάνω από τα 30.000 δολάρια.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει ενισχυθεί περισσότερο από 12% από την Τρίτη, όταν οι αγορές των ΗΠΑ επέστρεψαν από αργία. Οι αιτήσεις για σποτ Βitcoin ETF στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) από τρεις κολοσσούς χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης

της BlackRock, του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, ενθουσίασαν τους επενδυτές που είχαν θορυβηθεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν η SEC κατέθεσε αγωγές κατά των ανταλλακτικών Binance και Coinbase.

«Αυτά είναι πραγματικά ευπρόσδεκτα νέα για την αγορά, αλλά ίσως όχι ακριβώς η αρχή του τέλους της bear market», σημείωσε επιφυλακτικά ο Tim Frost, Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας ψηφιακού πλούτου Yield App, στο CoinDesk. Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνει, αν οι αιτήσεις αυτές απορριφθούν από την SEC των ΗΠΑ όπως όλες οι άλλες, «αυτό μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει σε μια άλλη πτώση», συμπλήρωσε.

Αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στα «πράσινα», ο δείκτης αγοράς CoinDesk, ένας δείκτης μέτρησης της απόδοσης των αγορών κρυπτογράφησης, βυθίστηκε σε αρνητικό έδαφος και πρόσφατα υποχώρησε 0,9%.

Οι επενδυτές επεξεργάζονται και τις επιθετικές δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πιθανότατα θα επαναλάβει τις αυξήσεις των επιτοκίων αργότερα φέτος, αφού τερμάτισε ένα σερί αυξήσεων που διήρκεσε περισσότερο από ένα χρόνο.

Η κυριαρχία του Bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται και βρίσκεται στο 48% σε σύγκριση με 47,7% χθες, σηματοδοτώντας ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα αποδίδει καλύτερα από τα altcoins.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Bitcoin υποχωρεί 0,30% στα 30.020,40 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 1,48% στα 1.869,13 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana πέφτει 4,09% στα 16,36 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 2,21% στο 0,28949000 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 0,15% στα 4,88 δολάρια, το Dogecoin χάνει 1,61% στο 0,06562350 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 3,19% στο 0,00000776 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα