Γέλεν: Απομακρύνεται ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ

Σε αισιόδοξες προβλέψεις για την οικονομία των ΗΠΑ προχώρησε η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζάνετ Γέλεν, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος για μια ύφεση στις ΗΠΑ είναι μειωμένος.

Σχετικά με την πιθανότητα ύφεσης, η Γέλεν ανέφερε σε συνέντευξή της στο Bloomberg ότι «τα στοιχήματά μου για αυτό, αν μη τι άλλο, έχουν μειωθεί, γιατί κοιτάξτε

την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας και ο πληθωρισμός πέφτει» .

«Δεν πρόκειται να πω ότι δεν αποτελεί κίνδυνο, γιατί η Fed σφίγγει την πολιτική», είπε, αναφερόμενη στις 10 αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας από τον Μάρτιο του 2022, με πιθανώς περισσότερες να ακολουθούν.

Όσο για την συζήτηση μεταξύ ορισμένων οικονομολόγων σχετικά με το εάν η Fed θα έπρεπε να αυξήσει τον στόχο πληθωρισμού της από το ποσοστό του 2% που είχε υιοθετηθεί σε μια περίοδο ασθενούς ανάπτυξης και επενδύσεων, η Γέλεν σχολίασε ότι μια τέτοια συζήτηση δεν είναι κατάλληλη σε μια εποχή που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αγωνίζονται να περιορίσουν την άνοδο των τιμών.

«Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια υπέροχη συζήτηση για το ποιος θα είναι ο στόχος για τον πληθωρισμό», τόνισε η Γέλεν, «αλλά δεν είναι η ώρα για αυτή τη συζήτηση», τόνισε.

ΓΕΛΕΝπληθωρισμόςΗΠΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα