Ανδρουλάκης για debate: Ο Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει δύσκολα ερωτήματα

Τα Τρίκαλα ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, στη Θεσσαλία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης μεταξύ άλλων σημείωσε:

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποβαθμίζεται καθημερινά με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα μάθαμε από τους ιατρούς του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» ότι από τον επόμενο μήνα, -από τις αρχές Ιουνίου-,

διακόπτονται τακτικά χειρουργεία, γιατί λείπει μόνιμο προσωπικό. Λείπουν αναισθησιολόγοι.

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι λίστες των χειρουργείων, αντί να μειώνονται, αυξάνουν. Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει προτεραιότητα να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ισχυρές δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες για όλους τους Έλληνες.

Αυτή ακριβώς είναι και η κεντρική μας διαφορά. Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θέλει να το αναγεννήσει. Γιατί για εμάς η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για όλους τους ανθρώπους και πρέπει να τους προσφέρεται απλόχερα από το κράτος. Γιατί, σε άλλη περίπτωση, θα αυξάνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης και οι πιο ευάλωτοι δυστυχώς δεν θα έχουν τις υπηρεσίες που τους αξίζουν.

Για αυτό, λοιπόν, στις 9 Ιουνίου χρειάζεται μήνυμα αποδοκιμασίας απέναντι σε μια κυβέρνηση που υποτιμά, υποβαθμίζει και απαξιώνει καθημερινά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Δημοκρατικής Παράταξης.

Δεν μπορώ, όμως, βρισκόμενος στη Θεσσαλία, να μην αναφερθώ σε αυτά που συμβαίνουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν δέχεται να έρθει σε debate, πρέπει να μας δώσει καθαρές απαντήσεις: Γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε υπό ευρωπαϊκή εποπτεία τον ΟΠΕΚΕΠΕ; Γιατί θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ανίκανη να μοιράσει τα χρήματα των αποζημιώσεων;

Και επίσης, να μας εξηγήσει τις καταγγελίες για διαφθορά του προέδρου του οργανισμού «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ», ο οποίος παραιτήθηκε .

Για εμάς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να γίνει μια ναυαρχίδα σχεδιασμού της ανταγωνιστικότητας και του πρωτογενούς τομέα σε όλη την Ελλάδα. Ενός πρωτογενούς τομέα που μαζί με τη μεταποίηση μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της περιφέρειας ώστε να μείνουν εδώ οι νέοι άνθρωποι, να παράξουν πλούτο και, βέβαια, να υπάρξει ενίσχυση των εξαγωγών.

Άρα, μιλάμε για ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης. Αυτά ακριβώς τα δύσκολα ερωτήματα θέλει να αποφύγει ο Πρωθυπουργός. Για αυτό δεν έρχεται σε ένα debate για ζητήματα που αφορούν στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

#εκλογές #Ανδρουλάκης #Πασοκ
Keywords
Αναζητήσεις
androulakis-gia-debate-o-mitsotakis-thelei-na-apofygei-dyskola-erotimata.htm
Τυχαία Θέματα
Ανδρουλάκης, Μητσοτάκης,androulakis, mitsotakis