«Άλμα» 33,1% για την αμερικανική οικονομία το γ’ τρίμηνο

«Ριμπάουντ» ρεκόρ πήρε η αμερικανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2020, καθώς το ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 33,1%, όπως είχε εκτιμηθεί και τον Οκτώβριο.

Πρόκειται για τον πιο γρήγορο ρυθμό από τότε που η αμερικανική κυβέρνηση ξεκίνησε να διατηρεί αρχεία το 1947, μετά την ιστορική πτώση κατά 31,4% του δεύτερου τριμήνου.

Ο ισχυρός ρυθμός ανάπτυξης ήρθε αφότου οι Πολιτείες έκλεισαν τις οικονομίες τους, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την εξάπλωση της Covid-19, την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε ως πανδημία στις

11 Μαρτίου.

Δεύτερη εβδομαδιαία άνοδος στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Από την άλλη πλευρά, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα για δεύτερη διαδοχική φορά, καταδεικνύοντας το χτύπημα που επιφέρει στην οικονομία το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 778.000 την εβδομάδα που έληξε στις 21 Νοεμβρίου από 742.000 Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν πτώση στις 733.000.

Ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες υποχώρησε στα 6,07 εκατομμύρια.

ΗΠΑαμερικανικό ΑΕΠνέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑανάπτυξη
Keywords
Τυχαία Θέματα