Ερντογάν: Η Τουρκία θα έχει το δικό της εμβόλιο μέχρι τον Απρίλιο

Την ανάπτυξη εγχώριου εμβολίου κατά του κορονοϊού μέχρι τον Απρίλιο υποσχέθηκε σήμερα Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγιπ Ερντογάν.

"Έχουμε σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο όσον αφορά το εγχώριο εμβόλιό μας. Σκοπεύουμε να φέρουμε το δικό μας εμβόλιο στην αγορά τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο", δήλωσε ο Ερντογάν στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ.

Η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις των εμβολίων στην Κίνα, τη Ρωσία,
τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, σημείωσε ο ίδιος. "Έχουμε ήδη δώσει προπαραγγελίες για ορισμένα από αυτά. Ελπίζουμε να έχουμε τις πρώτες δόσεις των εμβολίων έως το τέλος αυτού του μήνα", είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι το εμβόλιο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το κοινό καλό της ανθρωπότητας ανεξάρτητα από πολιτικές διαφορές ή εμπορικά κίνητρα. "Πιστεύουμε ότι δεν έχει νόημα για τις μεμονωμένες χώρες να προστατευθούν προτού όλος ο κόσμος απελευθερωθεί από την απειλή της πανδημίας", πρόσθεσε.

Οι κλινικές δοκιμές του τουρκικού εμβολίου εξελίσσονται ομαλά με κανέναν από τους εθελοντές να εμφανίζει παρενέργειες, σημειώνει η Γενί Σαφάκ.

Μέχρι τώρα, 44 εθελοντές συμμετέχουν στις δοκιμές πρώτης φάσης του εμβολίου ERUCOV-VAC.

Keywords
Τυχαία Θέματα