Αυστραλία: Μαίνονται ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές

23:02 3/1/2020 - Πηγή: Reporter

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Αυστραλία από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και μέρες στη χώρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν δεκάδες πύρινα μέτωπα.

Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 18 άνθρωποι, έχουν πεθάνει 500 εκατ. ζώα, έχουν καταστραφεί περισσότερα από 150.000 στρέμματα και έχουν καεί πάνω από 1500 σπίτια, σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Οι Αρχές απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να φύγουν από τις πληγείσες περιοχές, προτού να είναι πολύ αργά, προειδοποιώντας ότι μέχρι το Σάββατο,

μπορεί να καταστραφούν ολόκληρες πόλεις. Ήδη η Αυστραλιανή Υπηρεσία Άμυνας (ADF) πραγματοποιεί υπηρεσίες διάσωσης διά θαλάσσης και από αέρος, ενώ έστειλε πλοία στην απειλούμενη από την πυρκαγιά πόλη Mallacoota στη Βικτώρια, όπου τις προηγούμενες μέρες χιλιάδες άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο στην παραλία. Περισσότεροι από 960 άνθρωποι πρόκειται να μεταφερθούν δυτικά της Μελβούρνης.

«Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μόνο δύο οικισμοί είναι ασφαλείς. Οπουδήποτε αλλού υπάρχει απειλή», προειδοποιούν οι Αρχές, καθώς από τα 167 πύρινα μέτωπα που καίνε στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, τα 67 είναι ανεξέλεγκτα. Συνολικά 2.100 πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεσή τους. Στη Βικτώρια, 28 άνθρωποι αγνοούνται.

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από σήμερα, ενώ σύμφωνα με τις Αρχές το Σάββατο προβλέπεται επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με ακραία φαινόμενα ζέστης, ξηρότητας και ανέμων.

Αυστραλίαπυρκαγιές στην Αυστραλία
Keywords
Τυχαία Θέματα