Ο διάδοχος του Σουλεϊμανί απειλεί: Θα δείτε πολλά πτώματα Αμερικανών

22:15 3/1/2020 - Πηγή: Mononews

Απειλές κατά της Αμερικής εξαπέλυσε ο Ιρανός ταξίαρχος Εσμαΐλ Καανί, ο νέος επικεφαλής στη ιρανικής Δύναμης Κουντς, στη θέση του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Όπως ανέφερε,  αναμένει να δει «πολλά πτώματα Αμερικανών» στη Μέση Ανατολή. Ο Καανί ορίστηκε ως επικεφαλής της Δύναμης Κουντς από τον τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ.

Ο Καανί διορίστηκε αναπληρωτής διοικητής της Δύναμης Κουντς το 1997, όταν ο Σουλεϊμανί έγινε ο επικεφαλής διοικητής. Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, το 2017, ο Καανί είχε δήλώσει ότι «οι απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ

Τραμπ εναντίον του Ιράν θα βλάψουν τις ΗΠΑ». «Έχουμε θάψει πολλούς σαν τον Τραμπ… και ξέρουμε να πολεμήσουμε αναντίον της Αμερικής», είχε δηλώσει ο Καανί.

ΥΠΕΞ Ιράν: Θα λάβουμε νομικά μέτρα κατά των ΗΠΑ

Την ίδια ώρα Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, χαρακτήρισε το χτύπημα των αμερικανικών δυνάμεων ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας» ενώ δήλωσε πως η  Τεχεράνη θα λάβει σειρά νομικών μέτρων για να λογοδοτήσουν οι ΗΠΑ.

«Ήταν μια εξαιρετική επικίνδυνη, ανόητη κλιμάκωση…Ήταν η πλέον αποτελεσματική δύναμη που πολεμούσε τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και της αλ Κάιντα», τόνισε ο Ιρανός ΥΠΕΞ

Keywords
Τυχαία Θέματα