Wall Street: Με κέρδη «στην εκπνοή» αποχαιρέτησε τον θετικότατο Ιούλιο

08:43 1/8/2023 - Πηγή: Reporter

Μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα και πρόσημα που εναλλάσονταν μέχρι την τελευταία στιγμή, οι δείκτες της Wall Street κατάφεραν να κλείσουν τη συνεδρίαση και το μήνα με κέρδη, με τον S&P 500 και το Nasdaq να σημειώνουν τον πέμπτο νικηφόρο μήνα τους.

Αναλυτικά ο Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,28% στις 35,560.19 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 ανέβηκε κατά 0,18% στις 4,590.26 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε επίσης άνοδο 0,21% στις 14,346.02 μονάδες.

Μέσα

στον Ιούλιο, ο Dow Jones ενισχύθηκε 3,2%, ο S&P 500 κατά 2,9% και ο Nasdaq κατά 3,8%.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο μήνα, η Fed έφτασε τα επιτόκια σε εύρος 5,25%-5,5%, με τον Τζερόμ Πάουελ, να τονίζει ότι η όποια κίνηση από εδώ και πέρα, θα γίνεται με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν και θα συζητιέται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Fed στο Σικάγο, Όσταν Γκόλσμπι, δήλωσε σήμερα ότι η τράπεζα «περπατάει αρκετά καλά στη γραμμή» αναφορικά με τη μείωση του πληθωρισμού, χωρίς να προκαλέσει ύφεση και θα παρακολουθεί τα στοιχεία για να κρίνει αν μπορεί να είναι σκόπιμη περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τον Σεπτέμβριο.

Οι αναλυτές πάντως παρακολουθούν με προσοχή τα δεδομένα, με τον πληθωρισμό να δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης αν και παραμένει πολύ μακριά από τον επιθυμητό στόχο του 2%.

Μέσα στην εβδομάδα το ενδιαφέρον των επενδυτών θα κεντρίσει η έκθεση για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή, αλλά και τα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων για το δεύτερο τρίμηνο, μεταξύ αυτών τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως η Apple, η Amazon και η AMD.

Να σημειωθεί ότι από τις εταιρείες του δείκτη S&P 500 που έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους, το 80% ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή και το 64% τις προβλέψεις για τα έσοδα, σύμφωνα με τα δεδομένα της FactSet, κάτι που σίγουρα έδωσε ώθηση στο επενδυτικό κοινό.

Εκτοξεύτηκε το πετρέλαιο μέσα στον Ιούλιο

Στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του 2022 έκλεισε ο Ιούλιος για το πετρέλαιο, με το θετικό κλίμα να καλλιεργείται από το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία αναμένεται να παρατείνει την εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως για έναν ακόμη μήνα, προκειμένου να συμπεριλάβει και τον Σεπτέμβριο.

Έτσι, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, σημείωσαν άνοδο άνω του 1%, στα 81,80 δολάρια/βαρέλι. Για τον Ιούλιο, κατέγραψε μηνιαίο «άλμα» 15,8%.

Ακόμα, το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου είχε άνοδο 0,7% κλείνοντας στα 85,56 δολάρια ανά βαρέλι μετρώντας κέρδη 14,2% μέσα στον Ιούλιο.

Τέλος το Brent Οκτωβρίου, ενισχύθηκε κατά 1,2% και αναρριχήθηκε στα 85,43 δολάρια το βαρέλι.

Τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη από το Μάιο για το χρυσό

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν για τη Δευτέρα τα συμβόλαια του χρυσού, κλείνοντας σε πολύμηνο υψηλό για τον Ιούλιο, προσδοκώντας «πάγωμα» στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Δεκεμβρίου, ενισχύθηκαν τη Δευτέρα 0,1% στα 1.998 δολάρια. Για τον Ιούλιο, έκλεισαν με τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη από τον Μάρτιο.

Τα συμβόλαια του ασημιού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, κέρδισαν 0,2% στα 24,54 δολάρια ανά ουγγιά.Τα συμβόλαια του χαλκού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, κέρδισαν 0,3% στα 3,94 δολάρια ανά λίβρα.Wall StreetNasdaqDow JonesS&P 500δείκτεςμετοχές
Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-me-kerdi-stin-ekpnoi-apochairetise-ton-thetikotato-ioulio.htm
Τυχαία Θέματα