Fed: Πιο αυστηρά πιστωτικά κριτήρια ανέφεραν οι αμερικανικές τράπεζες

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Fed, που κυκλοφόρησε σήμερα Δευτέρα (31/7) oι αμερικανικές τράπεζες ανέφεραν αυστηρότερα κριτήρια για τη χορήγηση δανείων το δεύτερο τρίμηνο, επεκτείνοντας μια τάση που ξεκίνησε πριν εμφανιστούν πρόσφατες πιέσεις στον τραπεζικό τομέα.

«Ο πιο σοβαρός λόγος για την περαιτέρω αυστηροποίηση των πιστωτικών συνθηκών είναι το λιγότερο ευνοϊκό

οικονομικό outlook ή η ενισχυμένη αβεβαιότητα, αλλά και η αναμενόμενη επιδείνωση των αξιών εξασφάλισης και η αναμενόμενη επιδείνωση στην πιστωτική ποιότητα στα εμπορικά ακίνητα και σε άλλα δάνεια», αναφέρεται στην έκθεση της Fed.

Επιπλέον, το ποσοστό των αμερικανικών τραπεζών που αυστηροποίησαν τους όρους δανεισμού σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις αυξήθηκε στο 50,8%, από 46% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την έρευνα της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Σημειώνεται, ότι η κατάρρευση τεσσάρων περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ από τον Μάρτιο, προκάλεσε αναταραχή στον χρηματοπιστωτικό τομέα αυξάνοντας τις ανησυχίες για το ότι οι δανειστές θα περιορίσουν την πρόσβαση σε πιστώσεις με τρόπο που θα μπορούσε να οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.

Επιπλέον, η έκθεση έδειξε ασθενή ζήτηση για δάνεια. Το ποσοστό των τραπεζών που ανέφεραν χαμηλότερη ζήτηση για εμπορικά και βιομηχανικά δάνεια μεταξύ μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων διολίσθησε στο 51,6%, από 55,6% το πρώτο τρίμηνο.

FEDαμερικανικες τραπεζεςΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑεπιτόκια
Keywords
Αναζητήσεις
fed-pio-afstira-pistotika-kritiria-aneferan-oi-amerikanikes-trapezes.htm
Τυχαία Θέματα