Καταγγελία Google σε Microsoft για τις πρακτικές στο cloud

Επίσημη καταγγελία κατά της Microsoft επέβαλε την Τετάρτη (21/6) η μητρική της Google, Alphabet, σημειώνοντας ότι η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε την κυριαρχία της στον κλάδου του εταιρικού λογισμικού προκειμένου να ωθήσει πελάτες προς τις δικές της υπηρεσίες cloud.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters,

η μήνυση υποβλήθηκε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, με την Google να υποστηρίζει ότι η Microsoft χρησιμοποίησε τις συμβάσεις αδειοδότησης του λογισμικού Office 365 προκειμένου να δεσμεύσει πελάτες, μέσω ξεχωριστών συμβάσεων, να κάνουν χρήση της υπηρεσίας cloud Azure.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αγορά cloud computing των ΗΠΑ κυριαρχείται από τέσσερις παρόχους και συγκεκριμένα από τις Microsoft, Google, Amazon και Oracle.

Τον Μάρτιο, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ είχε κάνει γνωστό ότι αναζητά πληροφορίες από το κοινό σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές που ακολουθούν οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών υπολογιστικού νέους, όπως λεπτομέρειες σχετικά με την επιρροή τους στην αγορά, τον ανταγωνισμό και τυχόν ζητήματα ασφαλείας.

GoogleMicrosoftCloudΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
katangelia-google-se-microsoft-gia-tis-praktikes-sto-cloud.htm
Τυχαία Θέματα