Streaming: Μεταμορφώνει τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, όπως το Netflix την τηλεόραση

Τη «μεταμόρφωση» στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών θα επιφέρει το streaming, ακριβώς όπως το Netflix έφερε επανάσταση στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Αυτό, τουλάχιστον σημειώνει ο επικεφαλής της Ubisoft.

Η Ubisoft, ο δημιουργός των franchise κονσολών, συμπεριλαμβανομένων των Assassin’s Creed

και Tom Clancy’s Rainbow Six, συμφώνησε τον περασμένο μήνα να αποκτήσει δικαιώματα ροής για το χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών της Activision Blizzard ως μέρος της προσπάθειας της Microsoft να εξασφαλίσει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για την εξαγορά της Activision, αξίας 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Όταν το Netflix δήλωσε για πρώτη φορά ότι επρόκειτο να εισαχθεί σε streaming, οι μετοχές του έπεσαν πολύ, ενώ εταιρεία επικρίθηκε ευρέως», δήλωσε στους Financial Times ο διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft, Yves Guillemot. «Σήμερα βλέπουμε τι έχει γίνει», πρόσθεσε. «Θα γίνει το ίδιο με τα βιντεοπαιχνίδια, αλλά θα πάρει χρόνο».

Οι εκτιμήσεις για την πορεία του cloud gaming

Πάντως, σύμφωνα με του FT, το cloud gaming έχει απογειωθεί πιο αργά από ό,τι είχαν προβλέψει πολλοί στον κλάδο, λόγω τεχνικών και επιχειρηματικών προκλήσεων. Πριν από ένα χρόνο, η Google έκλεισε τη φιλόδοξη υπηρεσία τυχερών παιχνιδιών στο cloud Stadia, αφού δυσκολευόταν να προσελκύσει χρήστες.

Η Omdia, μια ερευνητική ομάδα, εκτιμά ότι οι υπηρεσίες με δυνατότητα παιχνιδιών cloud, όπως το Xbox Game Pass Ultimate και το PlayStation Plus Premium, θα αποφέρουν 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 2% των συνολικών δαπανών των καταναλωτών σε παιχνίδια. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί τουλάχιστον τα επόμενα πέντε χρόνια. Η Ubisoft είναι πιο αισιόδοξη.

«Πιστεύουμε ακράδαντα στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, πολλά παιχνίδια θα μεταδίδονται σε μορφή streaming και θα παράγονται επίσης στο cloud», δήλωσε ο Guillemot. «Αυτό μας ώθησε να προχωρήσουμε στη συμφωνία με Microsoft».

Ο Guillemot δεν αποκάλυψε οικονομικές λεπτομέρειες για τη συμφωνία ροής, η οποία θα περιλαμβάνει μια «εφάπαξ πληρωμή» στη Microsoft για την απόκτηση δικαιωμάτων gaming cloud εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου για όλα τα επιτυχημένα παιχνίδια της Activision, συμπεριλαμβανομένου του Call of Duty, τα επόμενα 15 χρόνια.

Η εταιρεία στοιχηματίζει ότι μεγάλα παιχνίδια θα κυκλοφορήσουν φέτος, όπως το Assassin’s Creed Mirage τον Οκτώβριο, αυξάνοντας τους πόρους που επικεντρώνονται στα πιο επιτυχημένα franchise της και ένα πρόγραμμα μείωσης κόστους 200 εκατομμυρίων δολαρίων θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές.

StreaminggamingUBISOFT
Keywords
Τυχαία Θέματα