Shell: H 1η στην Ολλανδία που προσφέρει βιο-LNG

Η Shell είπε ότι έγινε η πρώτη εταιρεία στην Ολλανδία που προσφέρει βιο-LNG σε όλους τους πελάτες της, μετά την έναρξη της εγκατάστασης βιο-LNG της Nordsol στο Amsterdam Westpoort.

Το 2020, οι Renewi, Nordsol και Shell

συμφώνησαν να κατασκευάσουν ένα εργοστάσιο Nordsol σε μια τοποθεσία της Renewi στο Amsterdam Westpoort. Το εργοστάσιο άνοιξε το φθινόπωρο του 2021 και είναι η πρώτη εγκατάσταση βιολογικού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στη χώρα.

Από αυτήν την εβδομάδα, οι πελάτες μπορούν να γεμίσουν με Shell BioLNG. Την επόμενη περίοδο, το βιο-LNG στο ολλανδικό δίκτυο LNG της Shell θα αναμιχθεί με το κανονικό LNG.

Το Bio-LNG είναι σημαντικό εφόδιο για να γίνουν οι βαριές οδικές και πλωτές μεταφορές πιο βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον. Το καύσιμο προέρχεται από ροές οργανικών αποβλήτων, ιδιαίτερα οικιακών και γεωργικών απορριμμάτων που είναι διαθέσιμα σε αφθονία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υπάρχοντες κινητήρες LNG και πρατήρια καυσίμων, χωρίς να χρειάζονται τροποποιήσεις.

Ο Marjan van Loon, Διευθύνων Σύμβουλος της Shell Netherlands, δήλωσε ότι αυτό είναι ένα σπουδαίο βήμα προς τις μεταφορές με καθαρές εκπομπές.

Η Renewi συλλέγει οργανικά απόβλητα σε όλη την Ολλανδία από πολλές βιομηχανίες και τα μετατρέπει σε βιοαέριο. Η Nordsol ενσωμάτωσε και βελτιστοποίησε τις διαδικασίες σε μια συμπαγή εγκατάσταση που είναι σε θέση να μετατρέπει το βιοαέριο σε βιο-LNG.

Η Shell, ένας μειοψηφικός επενδυτής στη Nordsol, διανέμει το καύσιμο σε κοντινούς σταθμούς Shell LNG για να προμηθεύει τους πελάτες με βιο-LNG. Έτσι, τους βοηθά να μειώσουν το αποτύπωμα CO2 τους.

Μόλις η παραγωγή είναι επαρκής, η Shell θέλει επίσης να προσφέρει καθαρό βιο-LNG στους σταθμούς LNG της στη χώρα.

Επιπλέον, η μεγάλη ενεργειακή εταιρεία αναμένει ότι θα είναι σε θέση να παρέχει 100% BioLNG σε ολόκληρο το δίκτυο τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ολλανδία μέχρι τα μέσα του 2023. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην έναρξη της κατασκευής στις αρχές Φεβρουαρίου του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής BioLNG της Ευρώπης στο Γκόντορφ της Γερμανίας.

Η Shell λέει ότι είναι έτσι μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Shell ΒΙΟLNGΟλλανδία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Shell, Ολλανδία, -LNG,Shell, ollandia, -LNG