Ουκρανία: Ζητά άμεσες κυρώσεις από τη Δύση προς τη Ρωσία

Την άμεση λήψη κυρώσεων προς τη Ρωσία από τις χώρες της Δύσης ζητά η κυβέρνηση της Ουκρανίας, την ώρα που η Μόσχα επιμένει ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για εισβολή.

Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κούμπελα, ανέφερε πως «έχει έρθει η ώρα ώστε η Δύση να εφαρμόσει τουλάχιστον μέρος των κυρώσεων που έχει σχεδιάσει κατά της Ρωσίας».

Όπως υποστήριξε, το Κίεβο δεν έχει προγραμματίσει και δεν σκοπεύει να προγραμματίσει καμία είδους επιθετική επιχείρηση

στην περιοχή του Ντονμπάς, μετά από τις αναφορές των φιλορώσων αυτονομιστών για θανάτους 2 αμάχων από βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού.

«Όλοι καταλαβαίνουμε πως η Ρωσία είναι αυτή που επιτίθεται και πως η Ρωσία είναι αυτή που παραβιάζει τη συμφωνία του Μινσκ», τόνισε.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για παν ενδεχόμενο. «Ναι, βλέπουμε ό,τι συμβαίνει στο μέτωπο, βλέπουμε ό,τι κάνει η Ρωσία, αλλά η διπλωματία εξακολουθεί να λειτουργεί».

Το Κίεβο θα «κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία παραμένει στην διπλωματική οδό», αλλά προετοιμάζεται και «για κάθε ενδεχόμενο», σύμφωνα με τον Κουλέμπα.

«Είμαστε έτοιμοι, είμαστε ισχυρότεροι από ό,τι ήμαστε από το 2014», τόνισε.

Κρεμλίνο: Προβοκάτσια η συνεχής αναφορά ημερομηνιών εισβολής

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως η Ρωσία δεν έχει κανένα σχέδιο εισβολής στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας παράλληλα πως η χώρα του είναι η τελευταία που θέλει να ακούγεται το σενάριο ενός πολέμου στην Ευρώπη.

Μάλιστα, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1, είπε ότι ο Πούτιν δεν δίνει καμία σημασία σε τέτοιες δηλώσεις από τη Δύση και πρόσθεσε ότι η Μόσχα κάνει επίκληση στη λογική των δυτικών εταίρων.

Δεν δίστασε, δε, να κάνει ξανά λόγο για προβοκάτσια.όσον αφορά τις συνεχιζόμενες αναφορές των χωρών της Δύσης για άμεση εισβολή της Μόσχας και σημείωσε πως μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες.

«Μπορούν αυτόματα να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της έντασης. Και όταν η ένταση αυξάνεται, το οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε ανυπολόγιστες ζημιές» είπε ο Πέσκοφ, φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάσταση που επικρατεί στην περιφέρεια του Ντονμπάς.

ΟυκρανίαΡωσίαΔύσηΚΥΡΩΣΕΙΣΠΕΤΚΟΦΠουτινΚΟΥΜΠΕΛΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Ουκρανία, Ζητά, Δύση, Ρωσία,oukrania, zita, dysi, rosia