Παρατείνονται οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Μόσχας με τη Λευκορωσία

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, με τους Ρώσους και τη Λευκορωσία να ανακοινώνουν την Κυριακή (20/2) ότι θα παρατείνουν τις κοινές στρατιωτικές τους ασκήσεις σα βόρεια ουκρανικά σύνορα που ήταν προγραμματισμένο να λήξουν σήμερα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, η παράταση αποφασίστηκε εξαιτίας της αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας κοντά στα σύνορα των δύο χωρών και της κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ

υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει έως και 30.000 στρατιώτες στη Λευκορωσία, τους οποίους και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως δυνάμεις εισβολής για να επιτεθεί στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι η Μόσχα διαψεύδει ότι έχει τέτοια πρόθεση.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί της Κυριακής ακούστηκαν πολλαπλές εκρήξεις στο κέντρο της ελεγχόμενης από αυτονομιστές πόλης Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Πούτιν

Σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν τηλεφωνική επικοινωνία από τις 12:00 ώρα Ελλάδος με στόχο να αποφευχθεί ένας μεγάλος πόλεμος στην Ευρώπη την ώρα που οι δυτικές δυνάμεις εκτιμούν ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι πιθανότερη από ποτέ, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

«Η συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν ξεκίνησε, όπως προβλεπόταν, στις 11:00 (ώρα Παρισού)», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

ΛευκορωσίαΡωσίαΜόσχαΟυκρανίαστρατιωτικές ασκήσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα