PwC: Εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαρροής κρατικών πληροφοριών

Σε ένα σκάνδαλο διαρροής πληροφοριών από την Κυβέρνηση της Αυστραλίας προς άλλες εταιρείες, φαίνεται ότι εμπλέκεται η PwC.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε πληροφορίες που έλαβε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με την κυβέρνηση της Αυστραλίας για να κερδίσει πελάτες, παρέχοντας συμβουλές σχετικά με τους

νέους κανόνες για την φοροαποφυγή.

Τα σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα δημοσιοποιήθηκαν από επιτροπή της αυστραλιανής γερουσίας, την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά της, η εταιρεία έστειλε στο Σίδνεϊ ορισμένα από τα κορυφαία της στελέχη παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας γενικής συμβούλου Ντιάνα Βάις και την παγκόσμια επικεφαλής του φορολογικού τμήματος, Κάρολ Στάμπινγκς προκειμένου να αποφύγει το σκάνδαλο.

Η Ντέμπορα ο Νέιλ, η γερουσιαστής της Αυστραλίας που προκάλεσε τη δημοσίευση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δήλωσε στους Financial Times ότι τα εσωτερικά μηνύματα της PwC αποτελούν ένδειξη μιας «ηθικής και δεοντολογικής αποτυχίας».

«Πρόκειται για ένα ευρέως διαδεδομένο πολιτισμικό πρόβλημα και έχει φτάσει πολύ πέρα από την Αυστραλία», είπε. «Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα ζήτημα με παγκόσμιες επιπτώσεις».

Στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα δεν αποκαλυπτόταν η ταυτότητα των πελατών, ούτε τα ονόματα του προσωπικού και των εταίρων της PwC που έστελναν και λάμβαναν πληροφορίες – στα οποία περιλαμβάνονται στελέχη από τις θυγατρικές της εταιρείες σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία.

Τα δημοσιευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία εστάλησαν μεταξύ 2014 και 2017, περιγράφουν λεπτομερώς επιχειρήσεις εκατομμυρίων δολαρίων που κερδήθηκαν με στόχο τον τεχνολογικό τομέα των ΗΠΑ και περιλαμβάνουν αναφορές σε εταιρείες που εδρεύουν στο Σαν Φρανσίσκο.

PwCσκάνδαλοέγγραφα
Keywords
Τυχαία Θέματα