Procter&Gamble: Κέρδη $3,4 δισ. στο α΄ τρίμηνο-«Άλμα» για τη μετοχή

Η Procter & Gamble ανακοίνωσε σήμερα (21/4) τα οικονομικά αποτελέσματά της για το α΄ τρίμηνο με τα κέρδη και έσοδα να ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς οι υψηλότερες τιμές συνέβαλαν στην αντιστάθμιση της χαμηλότερης ζήτησης για τα προϊόντα της.

Η εταιρεία, ανέβασε επίσης και την πρόβλεψή της για αύξηση των βιολογικών πωλήσεων για το οικονομικό έτος 2023 στο 6%, από το 4-5% προηγουμένως.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 1% στις προκαταρκτικές συναλλαγές της Wall Street.

Συνολικά

η εταιρεία για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου ανέφερε:

Κέρδη ανά μετοχή 1,37 δολάρια από 1,32 δολάρια πρόβλεψηΈσοδα: 20,07 δισ. δολάρια από 19,32 δολάρια πρόβλεψηKαθαρά κέρδη ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 1,37 δολ. ανά μετοχή, από 3,36 δισ. δολάρια ή 1,33 δολ. ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 4% στα 20,07 δισεκατομμύρια δολάρια.Οι πωλήσεις βιολογικών προϊόντων, που δεν λαμβάνουν υπόψη επιπτώσεις ξένων ισοτιμιών, εξαγορών και εκποιήσεων, αυξήθηκαν κατά 7% το τρίμηνο.

Ωστόσο, ο όγκος της εταιρείας, ο οποίος δεν περιλαμβάνει αλλαγές τιμών και νομισμάτων, μειώθηκε κατά 3%, καθώς οι καταναλωτές επέλεξαν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις.

Σε όλο το χαρτοφυλάκιό της, οι τιμές της P&G αυξήθηκαν κατά 10% από έτος σε έτος.

Αυτό σηματοδοτεί το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο συρρίκνωσης του όγκου για την P&G . Όλα τα τμήματα της P&G, εκτός από τις επιχειρήσεις υγείας και ομορφιάς, ανέφεραν μείωση του όγκου για το τρίμηνο.

PROCTER&GAMBLEκέρδηέσοδαμετοχές
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα