Σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών το πετρέλαιο- Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

Ολοταχώς προς σημαντικές εβδομαδιαίες απώλειες οδεύει το πετρέλαιο, με τις τιμές του να υποχωρούν, αν και οριακά, και την Παρασκευή (21/4), καθώς η αβεβαιότητα για το μέλλον της οικονομίας και των επιτοκίων εντείνεται, αλλά συγκρατούνται, αφού η ανάκαμψη της ευρωζώνης επιταχύνθηκε απροσδόκητα.

Τόσο το αμερικανικό αργό, όσο και το μπρεντ υποχώρησαν περισσότερο από 2% την Πέμπτη, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαρτίου, και παραμένουν σε τροχιά εβδομαδιαίας πτώσης περίπου 6%.

Οι απώλειες νωρίς την

Παρασκευή μετριάστηκαν μετά την είδηση ότι η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης επιταχύνθηκε αυτόν τον μήνα.

Η ζήτηση αυξήθηκε στον κυρίαρχο τομέα των υπηρεσιών του μπλοκ, αντισταθμίζοντας και με το παραπάνω μια βαθύτερη ύφεση στη μεταποίηση, σύμφωνα με τα στοιχεία.

«Φαίνεται ότι η οικονομία ανακάμπτει από έναν αδύναμο χειμώνα αυτή τη στιγμή, αλλά η μεταποιητική αδυναμία συνεχίζει να προκαλεί ανησυχόα και μειώνει την ανάκαμψη», ανέφερε σε σημείωμα η ING Economics.

Η οικονομική αβεβαιότητα παραμένει ιδιαίτερα στην πρώτη γραμμή της αγοράς πετρελαίου.

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αυξάνοντας τους φόβους για ύφεση και χαμηλότερη ζήτηση καυσίμων από τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

«Στον πυρήνα της τρέχουσας περιόδου… δυσφορίας των τιμών βρίσκονται οι ανησυχίες ότι το αυξανόμενο ενδιαφέρον θα μπορούσε να πλήξει την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Στίβεν Μπρένοκ του χρηματιστή πετρελαίου PVM.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αυξήσουν τα επιτόκια κατά τη συνεδρίασή τους την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, επιδιώκοντας να αντιμετωπίσουν τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό.

Ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να υποστηριχθούν από αναλήψεις από τα αποθέματα από τον επόμενο μήνα λόγω των μειωμένων στόχων παραγωγής του ΟΠΕΚ και της επιτάχυνσης της κινεζικής ζήτησης, δήλωσε ο Μπρένοκ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το αμερικανικό αργό υποχωρεί οριακά 0,01% στα 77,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,04% στα 81,07 δολάρια το βαρέλι.

Κέρδη για το φυσικό αέριο

Αντίθετα, ανοδικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 1,319% στα 41,100 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί 1,07% στα 1.997,45 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,69% στα 25,198 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 0,35% στα 4,0115 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,04% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0971 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα κινείται πτωτικά 0,45% στο 1,2387 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,49% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8857 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟαμερικανικό αργόΜΠΡΕΝΤχρυσόςχαλκόςασήμιδολαριο
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα