Pantera Capital: Μέσα του 2025 το επόμενο ρεκόρ του Bitcoin

Το Bitcoin συνεχίζει να διαπραγματεύεται υποτονικά γύρω στα 26.000 δολάρια, με τους αναλυτές, πάντως, να μην το βλέπουν να καταγράφει σημαντικά κέρδη πριν από το πολυαναμενόμενο halving που είναι προγραμματισμένο για τις 20 Απριλίου 2024.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη πρόβλεψη της Pantera Capital, το επόμενο halving θα δει το Bitcoin να εκτινάσσεται στα 35.000 δολάρια πριν από αυτό και να φτάνει το άκρως εντυπωσιακό ιστορικό υψηλό των 148.000 δολαρίων μετά το σημαντικό γεγονός.

Η Pantera Capital επισημαίνει

ότι η απόδοση της τιμής του Bitcoin επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τους κύκλους halving. Με το επόμενο να αναμένεται το 2024, η εταιρεία στοιχηματίζει ότι η τάση θα συνεχιστεί.

Με οδηγό την ιστορία

Στην τελευταία έκδοση του «Blockchain Letter», το hedge fund που εστιάζει στην κρυπτογράφηση επανέλαβε τις αισιόδοξες προβλέψεις του για την τιμή του Bitcoin το 2024 μετά το halving, όταν η ανταμοιβή του μπλοκ θα πέσει από 6,25 σε 3,125 BTC.

Η Pantera εξήγησε ότι το πρώτο halving μείωσε την προσφορά νέων Bitcoin κατά 17% του συνόλου των εκκρεμών Bitcoin και πρόσθεσε ότι το γεγονός είχε τεράστιο αντίκτυπο στη νέα προσφορά καθώς και στην τιμή.

Το δεύτερο, το 2016, μείωσε την προσφορά νέων Bitcoin μόνο κατά το ένα τρίτο σε σχέση με το πρώτο. Η Pantera παρατήρησε ότι αυτή η μείωση της προσφοράς αντιστοιχούσε ακριβώς σε μείωση κατά το ένα τρίτο του αντίκτυπου των τιμών.

Ομοίως, το halving του 2020 μείωσε την προσφορά νέων Βitcoin κατά 43% σε σχέση με το προηγούμενο αντίστοιχο γεγονός. Η Pantera σημείωσε ότι «είχε 23% εξίσου σημαντικό αντίκτυπο στην τιμή».

«Το επόμενο halving αναμένεται να συμβεί στις 20 Απριλίου 2024. Δεδομένου ότι τα περισσότερα Βitcoin κυκλοφορούν τώρα, κάθε halving θα επιφέρει σχεδόν κατά το ήμισυ μεγαλύτερη μείωση της νέας προσφοράς. Εάν η ιστορία επαναλαμβανόταν, το επόμενο halving θα δει το Βitcoin να ανεβαίνει στα 35.000 δολάρια πριν το γεγονός και στα 148.000 δολάρια μετά», έγραψε χαρακτηριστικά.

Νέα κορυφή τον Ιούλιο του 2025;

Η Pantera παρατήρησε επίσης ότι το Bitcoin έχει ιστορικά βρεθεί στο κατώτερο σημείο του 477 ημέρες πριν από το halving, καταγράφοντας μια άνοδο πριν το γεγονός και αυξήθηκε δραματικά στη συνέχεια.

Τα ράλι μετά το halving είχαν κατά μέσο όρο απόσταση 480 ημερών από το γεγονός μέχρι την κορύφωση του επόμενου ανοδικού κύκλου. Σε ένα τέτοιο σενάριο, με τον Απρίλιο του 2024 να είναι το σημείο εκκίνησης λόγω της πραγματοποίησης του halving, το Bitcoin αναμένεται να φτάσει στην επόμενη κορύφωση όλων των εποχών όσον αφορά την τιμή γύρω στον Ιούλιο του 2025.

κρυπτονομίσματαBitcoinραλι
Keywords
Αναζητήσεις
pantera-capital-mesa-tou-2025-to-epomeno-rekor-tou-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα