Βρετανία: Σε πρόβλημα δεδομένων πτήσης αποδίδεται το αεροπορικό χάος

Σε προβλήματα από εισερχόμενα δεδομένα πτήσεων αποδίδουν οι αξιωματούχοι του ελέγχου εναέρια κυκλοφορίας της Βρετανίας το εκτεταμένο αεροπορικό χάος που έλαβε χώρα τη Δευτέρα.

Η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας της χώρας ανέφερε ότι σχέδιο πτήσης που τα συστήματά της δεν μπορούσαν να επεξεργαστούν κρύβεται πίσω από το τεχνικό πρόβλημα της Δευτέρας.

Η Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις για το ότι η αποτυχία προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση. Το περιστατικό θα διερευνηθεί περαιτέρω από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

(ΥΠΑ) της Βρετανίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Εναέριας Κυκλοφορίας, Μάρτιν Ρολφ, τόνισε πως «οι αρχικές έρευνες για το πρόβλημα δείχνουν ότι σχετίζεται με κάποια από τα δεδομένα πτήσης που λάβαμε».

Ερωτηθείς σχετικά με αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες, σχέδιο πτήσης που υποβλήθηκε από γαλλική αεροπορική εταιρεία θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από το πρόβλημα, ο Ροφλ είπε ότι δεν θα ήθελε να κάνει εικασίες.

Τόνισε ότι η υπηρεσία ελέγχου συνεργάζεται με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να παράσχει προκαταρκτική έκθεση στον γραμματέα μεταφορών τη Δευτέρα, διευκρινίζοντας ότι το συμπέρασμα της έκθεσης θα δημοσιοποιηθεί.

Το βρετανικό Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τις νυχτερινές πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας που ελέγχει για να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις καθυστερήσεις.

Στο μεταξύ χθες, ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας σημείωσε ότι «θα χρειαστεί μέρες» για να επιλυθεί πλήρως η διαταραχή σε όλο το σύστημα εναέριας κυκλοφορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Βρετανίαπτήσειςαεροδρόμιαεναέρια κυκλοφορία
Keywords
Αναζητήσεις
vretania-se-provlima-dedomenon-ptisis-apodidetai-to-aeroporiko-chaos.htm
Τυχαία Θέματα