Εμπορεύματα: Πέντε γραφήματα για τις προβλέψεις των τιμών

Πέντε γραφήματα σχετικά με τη μελλοντική πορεία των εμπορευμάτων μοιράζεται το πρακτορείο Bloomberg, μέσω των οποίων οι αναλυτές θα βασιστούν σε επικαιροποιημένες εκτιμήσεις για την παγκόσμια αγορά.

Χρυσός

Ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας από το Τζάκσον Χολ την περασμένη Παρασκευή, υπογράμμισε πως η Fed είναι προετοιμασμένη να αυξήσει τα επιτόκιά της περισσότερο εάν κάτι τέτοιο αποδειχθεί αναγκαίο.

Αυτό

είχε ως αποτέλεσμα να περιορίσει το ράλι του χρυσού, οδηγώντας το στα $1.900/ουγγιά.

Aν και υπάρχουν ενδείξεις πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ενδέχεται να έχει φτάσει το υψηλότερο σημείο του, το γεγονός πως ο κύκλος σύσφιξης της Fed δεν έχει κλείσει ακόμα, ενδέχεται να κρατήσει τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου σε λογικά πλαίσια.

Ορυκτά καύσιμα

Οι συνεχιζόμενες υποσχέσεις των κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων δεν έχουν μεταφραστεί σε μείωση των επιδοτήσεων προς τις εταιρείες υδρογονανθράκων, οι οποίες άγγιξαν τα $7 τρισεκατομμύρια φέτος.

Η μείωση των επιδοτήσεων αυτών θα αποδειχθεί κλειδί για την προσπάθεια μείωσης των εκπομπών αερίων και της θερμοκρασίας στους +1,5 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά δεδομένα.

Σχιστόλιθος

Οι αμερικανικές πετρελαϊκές έχουν περιορίσει την δραστηριότητά τους. Παρά την

βελτίωση της άντλησης, η παραγωγή αναμένεται να μειωθεί το επόμενο δίμηνο, μετά από το ρεκόρ του περασμένου Ιουλίου.

Στο μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου χαρακτηρίζονται από μεταβλητότητα δεδομένης της αναμενόμενης μείωσης της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, αλλά και της απογοητευτικής ανακαμψιακής προοπτικής της Κίνας.

Η μείωση της παραγωγής τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ακολουθείται από προσπάθειες ενίσχυσης των αμερικανικών αποθεμάτων μετά από την περσινή ενεργειακή κρίση.

Γεωργικά προϊόντα

Οι προσπάθειες του Κρεμλίνου να προκαλέσουν παράλυση της ουκρανικής εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν επιτύχει, αφού το 1/3 των εξαγώγιμων γεωργικών προϊόντων της χώρας βρίσκονται, πια, παγιδευμένα στα ουκρανικά λιμάνια.

Παράλληλα, τα αποθέματα σιτηρών της Ουκρανίας αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Από την άλλη, η Ρωσία βγαίνει κερδισμένη από την κατάσταση αυτή, αφού οι εξαγωγές της αυξάνονται και αναμένεται να αποτελέσουν σχεδόν το 25% της παγκόσμιας αγοράς σίτου τη σεζόν 2023-2024.

ΕμπορεύματαΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣχρυσόςΠΕΤΡΕΛΑΙΟορυκτά καύσιμα
Keywords
Αναζητήσεις
eborevmata-pente-grafimata-gia-tis-provlepseis-ton-timon.htm
Τυχαία Θέματα