OPEC+: Προσπάθειες μέχρι τελευταία στιγμή για να «κλείσει» η συμφωνία

14:30 4/6/2023 - Πηγή: Reporter

Βέβαιες ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία όσον αφορά στην παραγωγή τους, σήμερα Κυριακή (4/6) εμφανίστηκαν οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ+.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, oι υπουργοί πραγματοποίησαν συναντήσεις και μετέβησαν μεταξύ ξενοδοχείων της Βιέννης αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται την Κυριακή καθώς γίνεται προσπάθεια να εξομαλύνουν τις διαφορές που απομένουν.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πίεζαν για αλλαγή στον τρόπο

μέτρησης των περικοπών παραγωγής τους, σύμφωνα με τους αντιπροσώπους. Αλλά το κέρδος των ΗΑΕ θα έβγαινε εις βάρος των αφρικανικών χωρών.

Μόλις δύο μήνες αφότου ο όμιλος αποκάλυψε μια περικοπή-έκπληξη, συζητείται μια πρόσθετη μείωση, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει κλείσει, είπαν οι εκπρόσωποι. Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και οι φόβοι για ύφεση επιβαρύνουν τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες υποχώρησαν 11% τον Μάιο.

Στο επίκεντρο ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο αντίκτυπός του στις αγορές πετρελαίου. Οι κυρώσεις έχουν επανασχεδιάσει τον χάρτη πετρελαίου και η σύμμαχος του ΟΠΕΚ, η Ρωσία, στέλνει πλέον περισσότερο πετρέλαιο στην Ασία, ανταγωνιζόμενη τη Σαουδική Αραβία στην παραδοσιακή της αγορά. Επιπλέον, υπάρχουν ελάχιστα σημάδια ότι η Ρωσία πραγματοποιεί τις περικοπές παραγωγής που έχει υποσχεθεί.

Η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ έχει προγραμματιστεί τώρα να ξεκινήσει στις 13.00 ώρα Βιέννης (14:00 ώρα Ελλάδος), είπε ένας εκπρόσωπος.

OPECσυμφωνίαΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Keywords
Αναζητήσεις
opec-prospatheies-mechri-teleftaia-stigmi-gia-na-kleisei-i-symfonia.htm
Τυχαία Θέματα