Nvidia: Τα 46 δισ. δολάρια άγγιξε η περιουσία του CEO

Κατά 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια αυξήθηκε η περιουσία του CEO της Nvidia Corp., Τζένσεν Χουάνγκ, έπειτα από τα χθεσινά αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή του τεχνολογικού γίγαντα σημείωσε άνοδο έως και 10% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενισχύοντας τη συνολική περιουσία του Χουάνγκ στα 46,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.

Έτσι,

εάν ο επιχειρηματίας κρατηθεί στα επίπεδα αυτά, θα μπορέσει να πάρει μια μεταξύ των 25 πλουσιότερων ατόμων του κόσμου.

Η Nvidia ανέφερε καθαρά κέρδη 2,7 δολαρίων/μετοχή, υπερβαίνοντας την πρόβλεψη των οικονομολόγων σε έρευνα της Refinitiv για καθαρά κέρδη 2,09 δολαρίων/μετοχή.

Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών ενισχύθηκαν στο β' τρίμηνο κατά 88% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022 και διαμορφώθηκαν στα 13,51 δισ. δολάρια, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 11,22 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της εταιρείας εκτινάχθηκαν στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν η έκρηξη των κρυπτονομισμάτων αύξησε τη χρήση των τσιπ της στις δραστηριότητες της εξόρυξης (mining). Στη συνέχεια, όμως, η μετοχή τα Nvidia έχασε σχεδόν τα δύο τρίτα της αξίας της στη διάρκεια ενός έτους, πριν να ανακάμψει. Από τις αρχές του έτους έχει υπερτριπλασιάσει την αξία της, λόγω της αύξησης της ζήτησης που προκαλεί η άνθηση της τεχνητής νοημοσύνης.

NvidiaCEOπεριουσίαΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Keywords
Αναζητήσεις
nvidia-ta-46-dis-dolaria-angixe-i-periousia-tou-ceo.htm
Τυχαία Θέματα
Nvidia,CEO