Πριγκόζιν: Τα τρία σενάρια για τη συντριβή του αεροσκάφους του

Τα βασικότερα σενάρια αναφορικά με τον θάνατο του ιδρυτή της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετά τη συντριβή του ιδιωτικού αεροσκάφους Embraer στο οποίο ο ίδιος καθώς και άλλοι επτά επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος βρίσκονταν μέσα, εξετάζουν διεθνή ΜΜΕ.

Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές το τι προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους, ενώ οι ρωσικές αρχές δηλώνουν ότι ερευνούν το περιστατικό.

Το χρονικό

Το αεροσκάφος

αναχώρησε από τη Μόσχα και κατευθυνόταν προς την Αγία Πετρούπολη, όταν συνετρίβη κοντά στο χωριό Κουζένκινο, στη δυτική περιοχή Τβερ της Ρωσίας, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Τα δεδομένα πτήσης δείχνουν ότι το αεροπλάνο έφτασε σε ύψος περίπου 28.000 ποδών πριν σταματήσει ξαφνικά να μεταδίδει λεπτομέρειες παρακολούθησης. Το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι το αεροπλάνο «κάηκε» κατά την πρόσκρουση. Ήταν στον αέρα για περίπου μισή ώρα.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε από το ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης RIA Novosti δείχνει ένα αεροπλάνο να πέφτει κατακόρυφα, με το ένα φτερό να λείπει. Το βίντεο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι είναι αυθεντικό, αλλά το RIA ισχυρίστηκε ότι ήταν η στιγμή που ένα αεροσκάφος Embraer έπεσε από τον ουρανό στην περιοχή Τβερ.

{https://twitter.com/visegrad24/status/1694397934324920765}

Τα βασικά σενάρια της συντριβής

Αρχικά, το πρώτο σενάριο αναφέρεται στο ότι το ιδιωτικό αεροσκάφος του Πριγκόζιν καταρρίφθηκε. Το κανάλι του Telegram «Grey Zone», που σχετίζεται με την Ομάδα Wagner, έγραψε αμέσως ότι το αεροσκάφος Embraer του Πριγκόζιν καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικά πυρά.

Το δεύτερο σενάριο κάνει αναφορά σε πιθανή έκρηξη που μπορεί να σημειώθηκε μέσα στο Embraer.

{https://twitter.com/nexta_tv/status/1694415649219498349}

Χθες βράδυ, ορισμένα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με το Κρεμλίνο, όπως το προπαγανδιστικό «Tsargrad», άρχισαν να διακινούν το σενάριο ότι το αεροσκάφος συνετρίβη εξαιτίας έκρηξης μέσα στο αεροσκάφος, και όχι αντιαεροπορικών πυρών. «Υπάρχουν μαρτυρίες ότι την τελευταία στιγμή στο πλοίο φόρτωσαν ένα συγκεκριμένο δώρο με τη μορφή ενός κιβωτίου που είχε ακριβό κρασί. Και τώρα εξετάζεται η εκδοχή ότι σε αυτό το κουτί θα μπορούσε να είναι μια βόμβα», γράφει το κανάλι.

Το τελευταίο σενάριο εξετάζει όλες τις εκδοχές όσον αφορά στο τι συνέβη, «συμπεριλαμβανομένων σφαλμάτων του πιλότου, τεχνικών δυσλειτουργιών και εξωτερικών παραγόντων», δήλωσε στο κανάλι RBC πηγή από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου στη Ρωσία.

Στο μεταξύ, η Ρωσίδα προπαγανδίστρια Μαργκαρίτα Σιμονιάν δήλωσε στο κανάλι της στο Telegram ότι «μεταξύ των εκδοχών που συζητούνται» για τη συντριβή του αεροσκάφους του Πριγκόζιν υπάρχει και αυτή της σκηνοθεσίας του θανάτου του.

ΠΡΙΓΚΟΖΙΝθάνατοςαεροσκάφοςσενάριαWAGNER
Keywords
Αναζητήσεις
prigkozin-ta-tria-senaria-gia-ti-syntrivi-tou-aeroskafous-tou.htm
Τυχαία Θέματα