BRICS: Πρόσκληση σε έξι χώρες να μπουν στη συμμαχία

Πρόσκληση ένταξης στον συνασπισμό των BRICS απηύθυναν οι πέντε χώρες που απαρτίζουν την οικονομική συμμαχία των αναδυομένων αγορών, σε ακόμα έξι κράτη, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa.

Σύμφωνα με το CNBC, ο συνασπισμός θα προσκαλέσει τις κυβερνήσεις της Αργεντινής, της Αιγύπτου, της Αιθιοπίας, του Ιράν, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να συμμετέχουν στη συμμαχία ως πλήρη μέλη από την

1η Ιανουαρίου του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής αποτελείται από τις Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική.

«Οι BRICS είναι μια διαφορετική ομάδα εθνών με μία ισότιμη σχέση εταίρων , που έχουν έχουν διαφορετικές απόψεις αλλά κοινό όραμα για έναν καλύτερο κόσμο», ανέφερε στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας.

«Με τη σύνοδο αυτή οι BRICS ξεκινούν ένα νέο κεφάλαιο», τόνισε ο Ραμαφόζα στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου των ηγετών των πέντε χωρών που συμμετέχουν προς το παρόν στην ομάδα.

Η συζήτηση για τη διεύρυνση της ομάδας βρισκόταν στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων της συνόδου που ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου στο Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ η απόφαση για πρόσκληση των έξι κρατών ενδέχεται να ανοίξει τον δρόμο για δεκάδες άλλες χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα.

{https://twitter.com/CyrilRamaphosa/status/1694618085783720092}

BRICSπρόσκλησηχώρες
Keywords
Αναζητήσεις
brics-prosklisi-se-exi-chores-na-boun-sti-symmachia.htm
Τυχαία Θέματα
BRICS, Πρόσκληση,BRICS, prosklisi