Microsoft: Στόχος για έσοδα 500 δισ. δολάρια μέχρι το 2030

Έσοδα 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων στοχεύει να πετύχει μέχρι το οικονομικό έτος 2030 η Microsoft, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Satya Nadella.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC τα παραπάνω σχόλα εμφανίστηκαν σε ένα σημείωμα που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα στο πλαίσιο της ακρόασης της Microsoft

στο ομοσπονδιακό δικαστήριο σχετικά με την εξαγορά της Activision Blizzard που εκκρεμεί.

Σύμφωνα με το άρθρο του CNBC, στα αρχεία του δικαστηρίου αναφέρουν ότι ο Nadella είπε ότι η Microsoft στοχεύει να πετύχει τον στόχο της για το 2030 «εφαρμόζοντας μια εξελισσόμενη στρατηγική που είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και συνάδει με τη διαρκή αποστολή και τον πολιτισμό μας».

«Πιστεύουμε ότι αυτή η φιλοδοξία και η προσέγγιση θα μας βοηθήσουν να προσφέρουμε ετήσιες αποδόσεις άνω του 10% στους μετόχους μας σε αυτό το χρονικό πλαίσιο», έγραψε ο Nadella στο έγγραφο με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2022, εβδομάδες πριν από το τέλος του οικονομικού έτους.

Για το 2022, η Microsoft εμφάνισε ανάπτυξη κατά 18%, με τα έσοδα της να ανέρχονται στα 198,27 δισεκατομμύρια δολάρια και άνοδο 19% στα λειτουργικά έσοδα.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική αρχή προστασίας του ανταγωνισμού (FTC) έχει ζητήσει από ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο να αναστείλει προσωρινά την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft έναντι 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

MicrosoftέσοδακέρδηΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣΣΤΟΧΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα