Meta: «Βροχή» απολύσεων για παράνομη πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών

Στην απόλυση δεκάδων εργαζομένων προχώρησε η μητρική του Facebook, Meta, κατηγορώντας τους για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανάμεσα στα άτομα που απολύθηκαν βρίσκονταν φύλακες σε εγκαταστάσεις της εταιρείας, οι οποίοι αναλάμβαναν δράση χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που βοηθά τους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς

τους σε περίπτωση που ξεχάσουν τους κωδικούς πρόσβασης ή το email τους.

Ύστερα από έρευνα, στελέχη της εταιρείας διαπίστωσαν ότι ορισμένοι υπάλληλοι έκαναν κατάχρηση αυτού του εργαλείου, με αντάλλαγμα δεκάδες χιλιάδες δολάρια, συνεργαζόμενοι με τρίτους έως και χάκερς για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών.

«Τα άτομα που πωλούν δόλιες υπηρεσίες στοχεύουν πάντα διαδικτυακές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας, και προσαρμόζουν τις τακτικές τους ως απάντηση στις μεθόδους ανίχνευσης που χρησιμοποιούνται συνήθως σε ολόκληρο τον κλάδο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Meta, Άντι Στόουν.

«Οι χρήστες δεν πρέπει ποτέ να αγοράζουν ή να πουλούν λογαριασμούς ή να πληρώνουν για μια υπηρεσία ανάκτησης λογαριασμού, επειδή κάτι τέτοιο παραβιάζει τους όρους μας», τόνισε ο ίδιος.

MetaαπολύσειςχρήστεςΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙπαράβαση
Keywords
Τυχαία Θέματα