Macro hedge funds: Σημαντική χρονιά το 2022-Απέδωσαν έως και 45%

Ίσως την καλύτερη χρονιά τους από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση είχαν το 2022 τα hedge funds που διαπραγματεύονται ομόλογα και νομίσματα.

Πιο συγκεκριμένα, τα macro hedge funds είχαν μια όχι τόσο «καλή» περίοδο όταν οι αγορές ήταν καθηλωμένες από τα τρισεκατομμύρια δολάρια αγοράς ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες

μετά το 2008.

Ωστόσο, φέτος ευδοκίμησαν χάρη στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων και την ανοδική πορεία του δολαρίου.

Ποιοι ξεχώρισαν

Σύμφωνα με τους Financial Times, μεταξύ εκείνων που ξεχώρισαν ήταν ο δισεκατομμυριούχος trader Chris Rokos, που κέρδισε 45,5% το 2022, βοηθούμενος από τα στοιχήματα στην άνοδο των επιτοκίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Caxton Associates, Andrew Law, κέρδισε 30,2% έως τα μέσα Δεκεμβρίου στο αμοιβαίο κεφάλαιο ύψους 4,3 δισ. δολαρίων, το οποίο είναι κλειστό σε νέα κεφάλαια, σύμφωνα με έναν επενδυτή.

Η Haidar Capital του Said Haidar με έδρα τη Νέα Υόρκη κέρδισε 194% στο αμοιβαίο κεφάλαιο Jupiter, βοηθούμενη από στοιχήματα σε ομόλογα και εμπορεύματα, έχοντας σε κάποια φάση φέτος σημειώσει άνοδο άνω του 270%.

«Μου θυμίζει την αρχή της καριέρας μου, όταν τα μακροοικονομικά κεφάλαια ήταν το κυρίαρχο στυλ επένδυσης», δήλωσε ο Kenneth Tropin, πρόεδρος της Graham Capital, με ενεργητικό 19 δισ. δολάρια, την οποία ίδρυσε το 1994, αναφερόμενος στις ισχυρές περιόδους για τους macro traders στις δεκαετίες του 1980, του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

«Ήταν πραγματικά hedge funds που σκόπιμα δεν συσχετίζονταν με την υποκείμενη έκθεση των ανθρώπων σε μετοχές και ομόλογα», πρόσθεσε ο Tropin.

MACRO HEDGE FUNDS2022ΑΠΟΔΟΣΗ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα