«Crypto winter» και το 2023, ειδικά για τα altcoins

Απαισιόδοξη για το μέλλον της αγοράς κρυπτονομισμάτων το 2023, και ειδικά για τα altcoins, εμφανίζεται η Coinbase.

Σε μια έκθεση προοπτικών της αγοράς που δημοσιεύθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, η Coinbase Institutional δήλωσε ότι ο «χειμώνας» των κρυπτονομισμάτων θα επεκταθεί αρκετά και μέσα στο επόμενο έτος, ειδικά για τα altcoins.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί σε «ονόματα υψηλότερης ποιότητας» όπως το Bitcoin και το Ethereum. Αυτό βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η βιωσιμότητα

των συγκεκριμένων tokens, η ωριμότητα των αντίστοιχων οικοσυστημάτων και η σχετική ρευστότητα της αγοράς.

Παρόλα αυτά, αμφιβάλλουν ότι τα altcoins θα δουν μεγάλη δυναμική το επόμενο έτος.

«Πιστεύουμε ότι η προθυμία των επενδυτών να συσσωρεύσουν altcoins έχει επηρεαστεί σοβαρά από την αστάθεια του 2022 και μπορεί να χρειαστούν πολλοί μήνες για την πλήρη ανάκτηση», σημειώνει η Coinbase.

Καμία… αγάπη για τα altcoins

Οι bear markets είναι συνήθως μακροχρόνιες και διαρκούν τουλάχιστον 18 μήνες, εάν μελετήσουμε τι συνέβη σε ανάλογους αρνητικούς κύκλους στο παρελθόν. Έχοντας αυτό υπόψη, οι αγορές κρυπτογράφησης ενδέχεται να συνεχίσουν να κινούνται στα τρέχοντα επίπεδα τιμών μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει και η Coinbase, επισημαίνοντας ότι η κρίση εμπιστοσύνης θα παρατείνει αυτόν τον πτωτικό κύκλο «για τουλάχιστον αρκετούς ακόμη μήνες».

Στην έκθεσή της δίνει χαμηλή πιθανότητα αποσύνδεσης της απόδοσης των κρυπτονομισμάτων από τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία κινδύνου τους πρώτους μήνες του 2023, «κατηγορώντας» μεταξύ άλλων την FTX για τη συνεχιζόμενη κρίση ρευστότητας.

«Οι περιορισμοί στη ρευστότητα μπορεί επίσης να διαταράξουν τις κανονικές λειτουργίες της αγοράς βραχυπρόθεσμα, καθώς πολλές θεσμικές οντότητες υπολογίζουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία έχουν δεσμευτεί στις διαδικασίες πτώχευσης της FTX», υπογραμμίζει.

Αυτοί που θα επωφεληθούν είναι τα tokens υψηλότερης ποιότητας, όπως λέει, κυρίως το Bitcoin και το Ethereum.

Coinbaseκρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Crypto,2023