JPMorgan- Κρυπτονομίσματα: Επιφυλακτική για το 2024-Το Ethereum ξεπερνά το Bitcoin

Η JPMorgan εμφανίστηκε επιφυλακτική για τις αγορές κρυπτονομισμάτων το 2024, αλλά αναμένει ότι το Ethereum θα ξεπεράσει το Βitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα λόγω μιας νέας αναβάθμισης που θα ενισχύσει το blockchain Ethereum.

Η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) σχετικά με το αν θα εγκρίνει τα ETF Bitcoin είναι απίθανο να προκαλέσει σημαντικά κέρδη, ανέφερε σε έκθεσή της

η τράπεζα.

«Η υπερβολική αισιοδοξία από τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων που προκύπτει από την επικείμενη έγκριση των ETFs spot Βitcoin από την SEC έχει μετατοπίσει το Βitcoin στα επίπεδα υπεραγοράς που παρατηρήθηκαν κατά το 2021», σημειώνουν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανιγιρτζόγλου, προσθέτοντας ότι οι επιπτώσεις του halving του Bitcoin είναι ήδη σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενες.

Αντίθετα, το Ethereum είναι πιθανό να «λάμψει» λόγω της αναβάθμισης EIP-4844. Πρόκειται για μια εξέλιξη του διαμοιρασμού – διαχωρισμός του δικτύου σε θραύσματα για τη βελτίωση της ταχύτητας συναλλαγής – μέσω του Danksharding, το οποίο χρησιμοποιεί τα θραύσματα για να αυξήσει τον χώρο για ομάδες δεδομένων. Το Proto-danksharding περιλαμβάνει την προσθήκη ενός νέου τύπου συναλλαγής στο Ethereum: την «blob-carrying» συναλλαγή.

Η τράπεζα σημειώνει ότι υπήρξε κάποια «αναζωογόνηση» στη χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων (VC) το τέταρτο τρίμηνο του 2023, αλλά φαίνεται «μάλλον διστακτική».

Ενώ έχει σημειωθεί κάποια βελτίωση στη δραστηριότητα της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), η «μεγαλύτερη απογοήτευση συνεχίζει να είναι η αδυναμία του DeFi να διεισδύσει στο παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο είναι απαραίτητο για να μεταβεί το οικοσύστημα κρυπτογράφησης από τις εγγενείς εφαρμογές κρυπτογράφησης σε εφαρμογές στον πραγματικό κόσμο», πρόσθεσε η έκθεση.

#Bitcoin #κρυπτονομίσματα #JPMorgan
Keywords
Αναζητήσεις
jpmorgan--kryptonomismata-epifylaktiki-gia-to-2024-to-ethereum-xeperna-to-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα