IMO: Επιζήμιοι για τη ναυτιλία οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας

17:47 3/6/2023 - Πηγή: Reporter

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΙMO, σχετικά με τους δοκιμαστικούς πυραύλους, που εκτοξεύει η Βόρεια Κορέα, καθώς αποτελούν απειλή για την εμπορική ναυτιλία, ειδικά σε διαδρομές και θαλάσσια μονοπάτια, στα οποία υπάρχει υψηλή ναυτιλιακή κίνηση στη βορειοανατολική Ασία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters εκπρόσωποι χωρών εξέφρασαν τις ανησυχίες τους στα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με το συγκεκριμένο

θέμα, ειδικά στις περιπτώσεις όπου δεν παρέχεται προειδοποίηση για τις δοκιμές σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα προτού λάβουν χώρα.

Υπό αυτό το πρίσμα, στην πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής ασφάλειας του IMO, η πλειοψηφία περισσότερων από 100 χωρών υιοθέτησαν ψήφισμα, που καταδικάζει τις δοκιμές της Βόρειας Κορέας, «που απειλούν σοβαρά την ασφάλεια των ναυτικών και της διεθνούς ναυτιλίας».

Από πλευράς της, η Βόρεια Κορέα υποστήριξε ότι δεν είναι σε θέση να προειδοποιεί αναφορικά με τυχόν στρατιωτικές ασκήσεις ή μέτρα ασφαλείας.

Επιπλέον, οι εκτοξεύσεις των πυραύλων «βασίζονται σε επιστημονικούς υπολογισμούς και λαμβάνουν υπόψη το σημείο πρόσκρουσης και τις διαδρομές των πλοίων που βρίσκονται στα ύδατα», ισχυρίζεται.

IMOΝΑΥΤΙΛΙΑΒόρεια Κορέαπύραυλοι
Keywords
Αναζητήσεις
imo-epizimioi-gia-ti-naftilia-oi-pyravloi-tis-voreias-koreas.htm
Τυχαία Θέματα