Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: 3 προορισμοί με άρωμα καλοκαιριού – Ποια πόλη “τρυπώνει” στη λίστα ως bonus πρόταση

16:31 3/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο Ιούνιος μόλις μπήκε και έφερε μαζί του ένα τριήμερο, αυτό του Αγίου Πνεύματος, βάζοντας μας από νωρίς σε κλίμα καλοκαιριού.

Οι καλοκαιρινές διακοπές σιγά σιγά πλησιάζουν, ωστόσο όσοι δεν θα πάρουν άμεσα άδεια βλέπουν το τριήμερο σαν ιδανική ευκαιρία για να αντέξουν μέχρι την επίσημη άδεια τους. Μπορεί να μη φτάνει για να γεμίσουν μπαταρίες, για να ξεκουραστούν σίγουρα όμως θα τους αναζωογονήσει και θα αλλάξουν για λίγο παραστάσεις ειδικά τώρα που ο καιρός έχει ζεστάνει, παρά τις λίγες βροχές που επιμένουν, και η διάθεση

για εκδρομές έχει ανέβει. 

Η Business Voice επέλεξε τρεις προορισμούς ιδανικούς για λίγες ημέρες μακριά από την πόλη, τη ρουτίνα και τη φασαρία, για μία ανάσα δροσιάς και χαλάρωσης ώστε να μπούμε δυναμικά στο καλοκαίρι που μόλις ξεκίνησε.

Αίγινα: Το νησί της “διπλανής πόρτας”

Το νησί του Αργοσαρωνικού μία ανάσα από την Αθήνα αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή για όποιον θέλει να δραπετεύσει από την πόλη μεν, δεν θέλει να ταλαιπωρηθεί δε περνώντας ώρες οδηγώντας ή ταξιδεύοντας με πλοία και τρένα.

Σε λιγότερο από μία ώρα, από το λιμάνι του Πειραιά θα βρεθείτε σε αυτό το όμορφο νησί με τα γαλαζοπράσινα νερά και το εκτυφλωτικό φως. Παραλίες για κάθε γούστο, κοσμοπολίτικες αλλά και πιο απομονωμένες, άγρια τοπία αλλά και πυκνή βλάστηση, μονοπάτια για τους λάτρεις της φύσης, ανεξερεύνητα βουνά, παραδοσιακοί οικισμοί και μοναστήρια όπως το περίφημο του Αγίου Νεκταρίου, πολιούχου του νησιού, που προσελκύει πλήθος πιστών όλο τον χρόνο.

Φυσικά η Αίγινα είναι πασίγνωστη για το φιστίκι της, το οποίο βρίσκεται παντού, από γλυκά του κουταλιού, spread για το ψωμί, σε παγωτά μέχρι και σε κοκτέιλ!

Σπέτσες: Το νησί των αρχοντικών και των καπεταναίων

Το μικρό αλλά κοσμοπολίτικο αυτό νησί καλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την πλούσια ιστορία του και να νιώσουν την αύρα μιας άλλης εποχής. Είναι το νησί της Μπουμπουλίνας με το επιβλητικό Αρχοντικό της που λειτουργεί ως μουσείο αλλά και το Αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη. Τα καπετανόσπιτα και τα κανόνια από την επανάσταση του 1821 εντυπωσιάζουν, η θέα στο απέραντο γαλάζιο θα κόψει την ανάσα ενώ παράλληλα θα αντικρίζετε σε σε απόσταση αναπνοής το Πόρτο Χέλι και την αρχόντισσα Ύδρα.

Καλαμάτα: Και βουνό και θάλασσα

Από τη μία ο επιβλητικός Ταΰγετος και από την άλλη οι αστραφτερές τις παραλίες αποτελούν τον απόλυτο συνδυασμό που καλύπτει όλα τα γούστα, και βουνό και θάλασσα.

Η παραλία της στη σκιά του Ταϋγέτου είναι ατελείωτη, πεντακάθαρη και τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από αυτές των νησιών. Η πόλη ζει σε έντονους ρυθμούς, με μοντέρνες καφετέριες, πολυσύχναστα μπαρ και ταβέρνες και έντονη νυχτερινή ζωή. Η αρχόντισσα της Μεσσηνίας απέχει μόλις 2.5 ώρες από την Αθήνα και προσφέρει πληθώρα επιλογών. Δραστηριότητες, γραφικά χωριά, αξιοθέατα, ιστορία που χάνεται στο βάθος των αιώνων και μαγευτικές παραλίες. Γρήγοροι ρυθμοί και παράλληλα ξεγνοιασιά και ανεμελιά σε μία πόλη που ξέρει να ζει σε κάθε ρυθμό.

Bonus πρόταση το Ναύπλιο: Η… προβλέψιμη αλλά διόλου ευκαταφρόνητη επιλογή

Μένουμε Πελοπόννησο λοιπόν αφού μετά την Καλαμάτα μία ακόμα πόλη της μπαίνει στη λίστα. Όταν σκεφτόμαστε ολιγοήμερα ταξίδια εκτός Αθηνών σχεδόν πάντα η πρώτη μας σκέψη τρέχει στο Ναύπλιο, είτε είναι χειμερινή εξόρμηση είτε καλοκαιρινή.

Μπούρτζι, Παλαμήδι, κάστρα, νεοκλασικά κτίρια, ατμοσφαιρικές γειτονιές, πεζόδρομοι και όμορφες μεγάλες πλατείες συνθέτουν το σκηνικό της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Η “Νάπολη της Ανατολής” όπως την αποκαλούσαν οι Ενετοί, χτισμένη σε ένα μικρό Ακρωτήρι της Πελοποννήσου επιβάλλει να την περπατήσεις για να ζήσεις τη μαγεία της, νιώθοντας πως ζεις όλα τα σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Η Ελλάδα από άκρη σε άκρη αποτελεί γενικά ιδανικό προορισμό με τα αμέτρητα νησιά της, τα γραφικά χωριά και τις κωμοπόλεις της, τις λίμνες, τα ποτάμια, τα δάση και τις αχαρτογράφητες γωνιές της. Αυτή τη φορά όμως στις δικές μας προτάσεις για το τριήμερο κυριάρχησαν στην ουσία δύο μέρη, ο Αργοσαρωνικός και η Πελοπόννησος. Αίγινα, Σπέτσες, Καλαμάτα και Ναύπλιο κέρδισαν την προτίμηση μας, καθώς με τις αντιθέσεις τους, την ιστορία τους και την ασύγκριτη ομορφιά τους τραβούν το ενδιαφέρον και τα βλέμματα κάθε επισκέπτη, αφήνοντας τον με μία γλυκιά αίσθηση ηρεμίας και πληρότητας και πάντα καλούν τους εκδρομείς να ανανεώσουν το ραντεβού τους γιατί… μια φορά ποτέ δεν είναι αρκετή.

Keywords
Αναζητήσεις
triimero-agiou-pnevmatos-3-proorismoi-me-aroma-kalokairiou--poia-poli-tryponei-sti-lista-os-bonus-protasi.htm
Τυχαία Θέματα