Eurobank Equities: Ανθεκτικές οι ελληνικές τράπεζες- Νέες τιμές στόχοι

16:26 2/5/2023 - Πηγή: Reporter

«Ανθεκτικές» παραμένουν οι ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με την Eurobank Equities, η οποία δίνει σύσταση «buy» σε όλες, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις τιμές-στόχους.

Πιο συγκεκριμένα, η Χρηματιστηριακή αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Αlpha Bank στα 1,66 από 1,63 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 5,90 από 5,01 ευρώ και για την Τράπεζα

Πειραιώς στα 3,24 από 2,47 ευρώ.

Παράλληλα, οι αναλυτές στην έκθεσή τους σημειώνουν ότι η εμπιστοσύνη προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες έχει σταδιακά αποκατασταθεί, μετά την πρόσφατη χρηματιστηριακή αναταραχή σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

«Με τις ελληνικές τράπεζες να διαθέτουν έναν συνδυασμό ισχυρής ρευστότητας, υγιούς κεφαλαιακής επάρκειας και χαρτοφυλάκιο μειωμένου ρίσκου, πιστεύουμε ότι το outlook παραμένει άθικτο» σημειώνεται, μεταξύ άλλων.

Οι προβλέψεις για το 2023- 2024

Για την περίοδο 2023 – 2024, η Eurobank Equities αυξάνει τον στόχο για τα καθαρά έσοδα κατά 12% και 6% αντίστοιχα, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις του δ’ τριμήνου του 2022 αλλά και στην ενσωμάτωση ενός υψηλότερου επιτοκίου από την κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ).

Παράλληλα, ανεβάζει τον στόχο για τα έσοδα από τόκους κατά 9% το 2023 (και κατά ακόμη 4% το 2024), προβλέποντας συνολική αύξηση κατά 21%. Αυτό υποστηρίζεται κι από την άνοδο κατά 5% στην πιστωτική επέκταση.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή σημειώνει στο report της ότι οι αποτιμήσεις του κλάδου είναι ακόμα χαμηλές, αν και αναγνωρίζει ότι οι μετοχές θα είναι ευάλωτες στις αλλαγές του επενδυτικού κλίματος βραχυπρόθεσμα, ειδικά με φόντο τις εκλογές.

eurobank equitiesΤΡΑΠΕΖΕΣΕΛΛΑΔΑΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Eurobank Equities, Ανθεκτικές, - Νέες,Eurobank Equities, anthektikes, - nees