Eισαγγελική έρευνα για την εξαγορά της Credit Suisse

20:10 2/4/2023 - Πηγή: Reporter

Έρευνα ξεκίνησε από την ομοσπονδιακή εισαγγελία της Ελβετίας αναφορικά με την εξαγορά, με κρατική υποστήριξη, της Credit Suisse από την UBS μετά την κατάρρευση της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας.

Όπως αναφέρει η αρχή σε δήλωσή της στους Financial Times, «η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία θέλει να εκπληρώσει την αποστολή και την ευθύνη της να συνεισφέρει

σε ένα καθαρό χρηματοπιστωτικό κέντρο στην Ελβετία και προχωρά σε ενδελεχή εξέταση προκειμένου να λάβει άμεσα μέτρα σε οποιαδήποτε κατάσταση εμπίπτει στο πεδίο δραστηριότητάς της».

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Μαρτίου, η UBS αναγκάστηκε από τις ελβετικές αρχές να εξαγοράσει την μακροχρόνια αντίπαλό της Credit Suisse, ως μέρος μιας έκτακτης συμφωνίας ύψους 3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων με στόχο την αποφυγή μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή κρίση στο διεθνές τραπεζικό σύστημα.

Η εισαγγελία της Βέρνης εξετάζει ενδεχόμενες παραβάσεις του ελβετικού ποινικού κώδικα από κυβερνητικούς αξιωματούχους, ρυθμιστικές αρχές και στελέχη στις δύο τράπεζες, που συμφώνησαν για την επείγουσα συγχώνευση τον περασμένο μήνα, ανέφεραν οι FT, με βάση τα όσα «αλίευσαν» από την Αρχή.

ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣCredit SuisseUBSΕλβετίαΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα