Bitcoin: Ιστορικό χαμηλό για τις δαπάνες των επενδυτών

Υποτονικό είναι το κλίμα στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με τις αγορές να μην κινούνται σχεδόν καθόλου την περασμένη εβδομάδα και την αστάθεια να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Η αγορά Bitcoin έχει φτάσει σε ένα στάδιο «ακραίας απάθειας και εξάντλησης», αναφέρει η εβδομαδιαία ανάλυση της Glassnode, προσθέτοντας ότι η αστάθεια και αρκετοί βασικοί δείκτες on-chain φτάνουν σε χαμηλές τιμές όλων των εποχών.

Όπως σημειώνει η έκθεση, οι επενδυτές έχουν φτάσει σε ιστορικό χαμηλό όσον αφορά «την προθυμία τους να ξοδέψουν χρήματα στην αλυσίδα».

«Οι

συνθήκες της αγοράς Bitcoin συνεχίζουν να μοιάζουν με το hangover της bear market που παρατηρήθηκε σε προηγούμενους κύκλους», επισημαίνει η Glassnode.

Πάνω από 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία έχουν εισρεύσει στο Bitcoin μέχρι στιγμής φέτος, αλλά η αύξηση είναι πολύ μικρή σε σύγκριση με προηγούμενους κύκλους. Οι υποτονικές εισροές θα μπορούσαν να επιδεινωθούν και αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει περαιτέρω αντίσταση κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης, αναφέρουν οι αναλυτές.

Η ανάλυση προσθέτει ότι η προσφορά που κατέχουν οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι (long-term holders) συνεχίζει να αυξάνεται, αγγίζοντας το ανώτατο όριο των 14,6 εκατομμυρίων Bitcoin. Αντίθετα, η προσφορά βραχυπρόθεσμων κατόχων (short-term holders) έχει πέσει σε χαμηλό πολλών ετών στα 2,56 εκατομμύρια Bitcoin.

Αυτό υποδηλώνει ότι πολύ λίγοι επενδυτές Bitcoin είναι πρόθυμοι να ρευστοποιήσουν.

Επιπλέον, ο δείκτης Φόβου και Απληστίας, που επί του παρόντος δείχνει 53, παραμένει ουδέτερος εδώ και μήνες χωρίς καμία κίνηση προς καμία κατεύθυνση.

Υπάρχουν ακόμα μερικά… σύννεφα στον ορίζοντα που θα μπορούσαν να κρατήσουν τις αγορές κρυπτογράφησης σε ρηχά νερά για λίγο, σημειώνει η Glassnode.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να βρίσκονται σε… πόλεμο με τη βιομηχανία και η Ripple μπορεί να χάσει την υπόθεσή της.

Bitcoinκρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα