Γερμανία-Ισραήλ: «Έκλεισαν» αμυντική συμφωνία «μαμούθ»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν την ύψους 3,5 δισ. δολαρίων πώληση του ισραηλινού αμυντικού πυραυλικού συστήματος Arrow-3 στη Γερμανία και η σχετική συμφωνία θα είναι η μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία που έχει συνάψει ποτέ το Ισραήλ, ανακοινώθηκε σήμερα από το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.

Το Ισραήλ και η Γερμανία θα υπογράψουν Επιστολή Δέσμευσης, με αρχική πληρωμή 600 εκατ. δολαρίων, για να αρχίσει η δουλειά στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, αναφέρεται στη δήλωση και προστίθεται πως το πλήρες συμβόλαιο θα είναι έτοιμο για υπογραφή μέχρι

το τέλος του 2023.

Οι ΗΠΑ είναι εταίρος στο πρόγραμμα Arrow, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού από τον Ισραηλινό Οργανισμό Πυραυλικής Άμυνας (Israel Missile Defense Organization) και την Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας (Missile Defense Agency) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Γερμανία έχει δηλώσει πως αναμένει ότι η Πολεμική Αεροπορία της θα έχει παραλάβει τα Arrow-3 μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

H τελετή της υπογραφής του συμβολαίου για την πώληση των Arrow-3 στη Γερμανία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο.

{https://twitter.com/Israel_MOD/status/1692034580868399536}

ArrowΓερμανίαΙσραήλ
Keywords
Τυχαία Θέματα