Amazon: Ξεκίνησαν ήδη οι απολύσεις- «Θα συνεχιστούν και το 2023»

Η Amazon επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι οι απολύσεις εργαζομένων, που αναμένεται να φτάσουν τις 10.000, έχουν ήδη ξεκινήσει και δεν θα τελειώσουν σύντομα.

«Η οικονομία παραμένει σε περιπλεγμένη κατάσταση και κάναμε προσλήψεις με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο Άντι Τζάσι, ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού ομίλου, σε εσωτερικό σημείωμά του προς τους εργαζόμενους που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Amazon.

Ο ίδιος,

σε επιστολή τους προς τους υπαλλήλους υπογράμμισε ότι «η ετήσια διαδικασία προγραμματισμού μας εκτείνεται μέχρι το νέο έτος, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν περισσότερες μειώσεις ρόλων καθώς οι επικεφαλής συνεχίζουν να κάνουν προσαρμογές. Αυτές οι αποφάσεις θα κοινοποιηθούν σε υπαλλήλους που επηρεάζονται στις αρχές του 2023».

{https://twitter.com/amazonnews/status/1593365442642731008}

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η επιχείρηση δεν έχει «καταλήξει ακόμη στο πόσοι άλλοι ρόλοι θα επηρεαστούν» από τις απολύσεις, αλλά πρόσθεσε ότι «κάθε επικεφαλής τμήματος θα επικοινωνήσει με τις αντίστοιχες ομάδες του όταν θα έχουμε τις λεπτομέρειες».

Οι πρώτες ομάδες που αφορούν οι περικοπές θέσεων είναι αυτές με αντικείμενο ηλεκτρονικές συσκευές της πλατφόρμας (π.χ. τις συσκευές ανάγνωσης βιβλίων Kindle). Θα επηρεαστούν επίσης καταστήματα και οι αποθήκες της μάρκας.

AmazonαπολύσειςΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα