Νιγηρία: Υποψήφιος Πρόεδρος υπόσχεται να «χτυπήσει» την ανεργία με κρυπτονομίσματα

Ο Adewole Adebayo, ένας από τους βασικούς υποψηφίους για την Προεδρία της Νιγηρίας, υπόσχεται να χρησιμοποιήσει τεχνολογία blockchain και κρυπτονομίσματα για να δημιουργήσει έως και 30 εκατομμύρια θέσεις εργασίας για τους ντόπιους.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση, ο υποψήφιος πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP) της Νιγηρίας υποσχέθηκε να λύσει τα προβλήματα ανεργίας στη χώρα με την ανάπτυξη διαφόρων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων του blockchain και των ψηφιακών νομισμάτων.

Ο

50χρονος δικηγόρος είπε ότι είχε συζητήσει την ιδέα με το Μαύρο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ και το Εθνικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Άλλωστε, έχει εργαστεί ως σύμβουλος για άτομα που ανήκουν σε αυτούς τους οργανισμούς, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια:

Τους είπα: «Κοιτάξτε, ξέρετε ότι έχουμε κάνει αυτά τα πράγματα στο παρελθόν σε πολλές χώρες, και ήμουν σύμβουλός σας όταν τα κάναμε. Στη χώρα μου, γνωρίζω τις αντικειμενικές συνθήκες που μπορούμε να δημιουργήσουμε για να έρθετε στη Νιγηρία και μπορούμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας».

Το ποσοστό ανεργίας της Νιγηρίας αυξήθηκε σταδιακά την τελευταία δεκαετία, αγγίζοντας σχεδόν το 10% το 2022. Ο Adebayo πιστεύει ότι η κυβέρνησή του, αν εκλεγεί, θα μπορούσε να ενώσει τις δυνάμεις της με 2.000 εγχώριες εταιρείες κρυπτογράφησης και να μειώσει σημαντικά αυτά τα στοιχεία:

«Ανακαλύψαμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε 10-30 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χρησιμοποιώντας 2.000 εταιρείες και φέρνοντας την παραγωγή που κάνουν στη χώρα».

Έντονο ενδιαφέρον των Νιγηριανών για τα κρυπτονομίσματα

Η αλληλεπίδραση του Adebayo με τον τομέα των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να του φέρει επιπλέον ψήφους, καθώς οι ντόπιοι έχουν ήδη εκδηλώσει τη… συμπάθειά τους προς τη συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Μια μελέτη του KuCoin υπολόγισε τον Απρίλιο ότι 33,4 εκατομμύρια Νιγηριανοί (35% των ατόμων ηλικίας 18 έως 60 ετών) κατείχαν ή διαπραγματεύτηκαν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τους προηγούμενους έξι μήνες. Σύμφωνα με την έρευνα, ο κύριος λόγος για τη σημαντική υιοθέτηση είναι η έλλειψη κατάλληλων ευκαιριών βασισμένων στα fiat νομίσματα σε πολλά μέρη της χώρας.

Ο τρέχων ρυθμός πληθωρισμού στη χώρα ξεπέρασε το 20%, φθάνοντας σε υψηλό 17 ετών. Οι εχθρικές μακροοικονομικές συνθήκες, σε συνδυασμό με το κραχ του νάιρα της Νιγηρίας, έκαναν πολλούς ντόπιους να επενδύσουν σε Βitcoin και stablecoins σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν μέρος του πλούτου τους.

ΝιγηρίαCryptoκρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα