Ποια ψάρια κάνουν καλό στην υγεία μας;

Τα ψάρια παίζουν κομβικό ρόλο στη διατροφή και ένας ειδικός αποκαλύπτει ποια είναι τα καλύτερα για την υγεία μας και για ποιον λόγο.
Οι γιατροί πιστεύουν ότι τα ψάρια είναι ένα σημαντικό στοιχείο για μια υγιεινή διατροφή και ταυτόχρονα θεωρούν ότι η θάλασσα είναι καλύτερη για την υγεία.
Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι προτιμούν ακόμη τα ψάρια γλυκού νερού, εξήγησε ο Αλεξάντρ Φομίν, εκτελεστικός διευθυντής του Συνδέσμου Βιομηχανικών και Εμπορικών Εταιρειών της ρωσικής ψαραγοράς, στο Sputnik.
Συγκεκριμένα, ο Φομίν τονίζει:
«Αν οι άνθρωποι έχουν καταναλώσει ψάρια γλυκού

νερού, όπως είναι η πέρκα και ο κυπρίνος, από την παιδική τους ηλικία, τότε είναι κάτι που γνωρίζουν και που αγαπούν και είναι δύσκολο να τα αντικαταστήσουν με κάποιο άλλο. Κάθε ψάρι χρησιμεύει στη βελτίωση της υγείας. Το κύριο είναι να βεβαιωθείτε ότι αλιεύεται σε περιοχές με καθαρό περιβάλλον, μακριά από μεγάλες πόλεις, αλλά σε καθαρές λίμνες και ποτάμια».
Επίσης, υπογραμμίζει πως οι προτιμήσεις των ανθρώπων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την περιοχή στην οποία ζουν και ότι τα ψάρια που βρίσκονται στα νερά του βόρειου ημισφαιρίου είναι τα καλύτερα για την υγεία.
Μάλιστα, ο ειδικός αποκαλύπτει το εξής:
«Όλα τα ψάρια περιέχουν πολλές πρωτεΐνες. Όσον αφορά στο λίπος, τα ψάρια που ζουν στον βορρά, όπως είναι ο μπακαλιάρος και η ρέγγα, είναι πιο ευεργετικά, επειδή το λίπος τους περιέχει μια μεγάλη ποσότητα ακόρεστων, τα λεγόμενα ωμέγα-3. Τα ακόρεστα λίπη είναι απαραίτητα, γιατί χωρίς αυτά το σώμα δεν μπορεί να διατηρήσει τον φυσιολογικό του τόνο».
Αυτά τα λίπη «καθαρίζουν», κατά κάποιον τρόπο, το σώμα, επειδή δεσμεύουν όλες τις επιβλαβείς ρίζες.
Πηγή sputniknews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα