«Θύμα» του κορονοϊού και το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο

Το περίφημο καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία έπεσε επίσης «θύμα» του κορονοϊού καθώς αναβλήθηκε η διεξαγωγή του τον Φεβρουάριο.
Το διάσημο καρναβάλι στο Ρίο ντε Τζανέιρο, που αναμενόταν να γίνει τον Φεβρουάριο, αναβλήθηκε επ’ αόριστον λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε αξιωματούχος.
«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η εκδήλωση πρέπει να αναβληθεί.

Απλούστατα δεν μπορούμε να την κάνουμε τον Φεβρουάριο. Οι σχολές σάμπας δεν έχουν ούτε τον χρόνο ούτε τους χρηματοδοτικούς και οργανωτικούς πόρους ώστε να είναι έτοιμες τον Φεβρουάριο» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ζόρζι Καστανιέιρα, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Σχολών Σάμπας του Ρίο (LIESA) που οργανώνει το καρναβάλι.
Το Δημαρχείο του Ρίο δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την απόφαση του για τα πάρτι του καρναβαλιού που πραγματοποιούνται επίσης σε όλη την πόλη. Ωστόσο, ο οργανισμός προώθησης του τουρισμού ανέφερε στο Associated Press στις 17 Σεπτεμβρίου ότι χωρίς εμβόλιο κορονοϊού, είναι αβέβαιο πότε μπορούν να ξαναρχίσουν οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις.
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα ήταν στις 26 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά το τέλος του φετινού Καρναβαλιού. Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε, οι σχολές σάμπα που συμμετέχουν στην ετήσια παρέλαση σταμάτησαν τις προετοιμασίες για την εκδήλωση του 2021.
Πηγή sputniknews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα