Ερντογάν: «Θα απαντήσουμε σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους όπως τους αξίζει»

Ομιλία σε υψηλούς τόνους και ακροατήριο την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, επιφύλαξε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Στο Oruc Reis και τα Βαρώσια αναφέρθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και δεσμεύτηκε η Τουρκία να δώσει στην Ελλάδα «την απάντηση που της αξίζει» για την Ανατολική Μεσόγειο.
«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε επί τόπου στην ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά -που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ- την

απάντηση που τους αξίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιτέθηκε κατά των ΗΠΑ και της Γερμανίας, που όπως είπε, σύμφωνα με το AFP, οι δύο σύμμαχοι της Τουρκίας ονόμασαν την αποστολή έρευνας για αέριο «πρόκληση» και κάλεσαν την Άγκυρα να ανακαλέσει το ερευνητικό πλοίο.
Όπως ανέφερε, η Τουρκία αψήφησε τις διεθνείς εκκλήσεις και έστειλε το Oruc Reis πίσω στην περιοχή. Επίσης, το δεύτερο τουρκικό πλοίο που δραστηριοποιείται στην περιοχή είναι το «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά», που βρίσκεται τώρα νότια της Κύπρου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Γιαβούζ θα επιστρέψει επίσης στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις εργασίες συντήρησης, ενώ προειδοποίησε ότι σχέδια που δεν υπολογίζουν τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα επιτύχουν.
Απέρριψε την κριτική για το άνοιγμα της παραλίας στα Βαρώσια λέγοντας ότι «ανήκουν στους Τουρκοκύπριους».
Προανήγγειλε ότι θα επισκεφθεί το Σάββατο το ερευνητικό σκάφος Φατίχ, από όπου θα κάνει ανακοινώσεις για τα ευρήματα στη Μαύρη Θάλασσα.
Πηγή: Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα