ΕΡΓΟΣΕ: Φύτεψε υπεραιωνόβιες ελιές στην Ιερά Οδό και στο Ίλιον

Τιμώντας έμπρακτα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. συμμετείχε την Παρασκευή 5 Ιουνίου στη μεταφύτευση ελιών που πραγματοποίησε τόσο Δήμος Αθηναίων όσο και ο Δήμος Ιλίου σε διαδοχικές εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα, 8 ελαιόδεντρα, αρκετά εκ των οποίων υπεραιωνόβια, που προέρχονται από έργα της ΕΡΓΟΣΕ στην περιοχή της Ακράτας και στην Αχαΐα, μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν στο Δήμο Αθηναίων προς μεταφύτευση κατά μήκος της Ιεράς Οδού, ενώ άλλη μια υπεραιωνόβια ελιά παραδόθηκε στο

Δήμο Ιλίου και μεταφυτεύθηκε σε νέο τμήμα της Λ. Θηβών.
Ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρόνης Ακριτίδης δήλωσε: «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί υπαρκτό πρόβλημα, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποτροπή της πρέπει να είναι άμεση και συνεχής. Πολίτες, πολιτεία και επιχειρήσεις, όλοι έχουμε ευθύνη για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων μας. Στο πλαίσιο αυτό, οι δράσεις τις ΕΡΓΟΣΕ προσανατολίζονται σε δύο κατευθύνσεις: Αφενός στην ελαχιστοποίηση της παρέμβασης στο φυσικό περιβάλλον κατά την κατασκευή σιδηροδρομικών έργων και αφετέρου στην έμπρακτη προστασία και ανάδειξή του με δράσεις όπως η σημερινή και άλλες που έχουν γίνει σε αυτό το πλαίσιο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που, στη Δημοτική Αρχή έχουμε βρει έναν συνεργάτη με τον οποίο μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για το περιβάλλον της Αθήνας μας και μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να διασωθούν αυτά τα πανέμορφα δέντρα και ταυτόχρονα να κάνουμε την πόλη μας πιο πράσινη».
Την προηγούμενη εβδομάδα άλλα 6 υπεραιωνόβια δέντρα, που προέρχονται από το έργα της ΕΡΓΟΣΕ, μεταφυτεύθηκαν στην πλατεία έξω από το μετρό του Αγίου Αντωνίου.
Η μεταφύτευση των εντυπωσιακών δέντρων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, του Αντιδημάρχου Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού κ. Σάκη Κολλάτου, εκπρόσωπων του Πράσινου Ταμείου, καθώς και της διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ με τον Πρόεδρο κ. Χρόνη Ακριτίδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Βίνη.
Η ΕΡΓΟΣΕ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα περιβαλλοντικό πρόγραμμα μέρος του οποίου αποτελεί η διάσωση και μεταφύτευση ελαιόδεντρων που προέρχονται από απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή έργων. Πρόκειται για μια δράση που αναπτύσσεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και η οποία έχει στόχο τη διαχείριση του φυτικού κεφαλαίου των ελαιόδεντρων και τη διάσωσή τους μέσω της μεταφοράς και μεταφύτευσης σε συνεργασία με φορείς του Δημοσίου και ιδιώτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΡΓΟΣΕ, Φύτεψε, Ιερά Οδό, Ίλιον,ergose, fytepse, iera odo, ilion