Greek Economic Summit – 2020

Για 31η συνεχή χρονιά το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών, το Greek Economic Summit-GES2020. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 1 έως την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, σε υβριδική μορφή με ένα πολύ μεγάλο εύρος “ψηφιακών συμμετοχών” και περιορισμένη φυσική παρουσία, λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου

Νικόλαος Μπακατσέλος, δήλωσε: «Το Greek Economic Summit αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για το οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας εδώ και 31 χρόνια. Σε αυτή τη διαδρομή, ο παρεμβατικός του χαρακτήρας καθόρισε πολλές από τις εξελίξεις. Φέτος, στην πιο κρίσιμη περίοδο αυτής της πορείας, σε μια συνάντηση κορυφής που συνδέει και τις δύο άκρες του Ατλαντικού, με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της πολιτικής και της οικονομίας αντιμετωπίζονται στον πυρήνα τους οι προκλήσεις και οι επιλογές που έχουμε για να “φύγουμε εμπρός”. #ForgingAheadinChallengingTimes, σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδος, βιώσιμη ανάπτυξη, ψηφιακό μετασχηματισμό και δυνατές στρατηγικές συμμαχίες».
Φέτος, το κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι #Forging Ahead in Challenging Times δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας που τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας έχουν ενταθεί. Παράλληλα, στοχεύει να αναδείξει τη δυναμική της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την οικονομική ανάκαμψη και κυρίως να ανοίξει το δρόμο για ένα, γεμάτο ευκαιρίες, μέλλον.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία του Covid-19 έχει δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη κρίση με εξαιρετικά σημαντικές επιπτώσεις, πέραν της υγείας, στις οικονομίες όλων των χωρών.
Στο πλαίσιο των εργασιών του GES2020, έχει προγραμματιστεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, την Τετάρτη 2/12, ανάμεσα στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και κορυφαίους CEOs σημαντικών αμερικανικών πολυεθνικών επιχειρήσεων, όπως Albert Bourla (Pfizer), Andre Calantzopoulos (PMI), Punit Renjen (Deloitte) και τον αντιπρόεδρο του U.S. Chamber of Commerce, Myron Brilliant. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Μπακατσέλος.
Σε στρατηγική συνεργασία με το U.S. Chamber of Commerce και το Atlantic Council.

Keywords
Τυχαία Θέματα