Ζητείται ψεύτης!

Ζητείται ψεύτης!04.01.2019Παρασκήνιο

Φιάσκο! Εκαναν «ντου» στο... άδειο σπίτι του («Πινόκιο») Μανιαδάκη

■ Μπερδεύεται κι άλλο το κουβάρι της Novartis! ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ σε επικίνδυνο κατήφορο

■ Απαράδεκτες απειλές κατά των δικαστών από Πολάκη και Βορίδη

Η Θέση μας: Καθαρές λύσεις

Εφοδος για στοιχεία στο σπίτι

του «τηλεαστέρα» Μανιαδάκη

Ούτε έπιπλο δεν βρήκαν οι αστυνομικοί στην οικία του κατηγορουμένου (πλέον) για δωροδοκία στην υπόθεση Novartis

Συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχή ημέρα τα… σουλάτσα του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορούμενου στην υπόθεση της Novartis Νίκου Μανιαδάκη στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας υποστηρίζει ότι ποτέ δεν έδωσε την αίσθηση ότι γνωρίζει για έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων και επιμένει -κατόπιν εορτής- ότι δέχτηκε πιέσεις για να κατονομάσει συγκεκριμένους πολιτικούς ως αποδέκτες χρημάτων από τη φαρμακοβιομηχανία.

«Οι εισαγγελείς εμμένουν στην άποψη ότι εγώ γνωρίζω για το αν έχουν γίνει έκνομες πράξεις από πλευράς πολιτικών προσώπων. Εγώ όμως δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα ούτε έχω συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες» τόνισε ο νυν κατηγορούμενος, ενώ, όταν κλήθηκε να απαντήσει γιατί χρειαζόταν προστασία ενώ δεν είχε κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα, απάντησε… διερωτώμενος «το να αποκαλύψεις αν σε κάθε τετράμηνη τιμολόγηση των φαρμάκων υπάρχει ένα ευρώ αύξηση που οδηγεί σε 10.000.000 χρέος, αυτό δεν χρειάζεται προστασία;»

Ο άτυπος σύμβουλος φαρμάκων τριών πρώην υπουργών στις διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις του επέμεινε ότι οι Αρχές ήταν ενήμερες για την επικείμενη μετακόμιση της οικογένειάς του στην Ισπανία και μάλιστα υποστήριξε πως του είχαν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες για το ποιες θα είναι οι διαδικασίες με τις εκεί Αρχές.



Οι δικαστικές Αρχές δεν φέρεται ότι επιβεβαιώνουν την εκδοχή του, προχωρώντας μάλιστα σε κατ' οίκον έρευνα τρεις ημέρες μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του. Αστυνομικοί εισέβαλαν χθες το πρωί στο σπίτι του καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας, ύστερα από εισαγγελική εντολή, όμως έφυγαν με… άδεια χέρια, καθώς η οικία της οικογένειας ήταν «γυμνή». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί δεν βρήκαν ούτε… καρέκλα να κάτσουν, αφού η οικοσκευή της οικογενείας ήταν ήδη πακεταρισμένη εν όψει της μετακόμισης στην Ισπανία, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες των εισαγγελικών Αρχών πως ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας βρισκόταν ένα βήμα πριν από τη μετεγκατάσταση στο εξωτερικό με τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Η «μεγάλη φυγή» απετράπη με την άσκηση δίωξης για παθητική δωροδοκία σε βάρος του και την παράλληλη έκδοση εισαγγελικής διάταξης που προέβλεπε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Στόχος της εφόδου στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη ήταν η αναζήτηση στοιχείων που σχετίζονται με την ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς έτερη προστατευόμενη μάρτυρας φέρεται ότι έχει υποστηρίξει πως ο καθηγητής έλαβε «δώρο» ύψους περίπου 120.000 ευρώ για να προωθήσει τα συμφέροντα της Novartis.

Ηδη η σχετική δικογραφία χρεώθηκε στην ανακρίτρια Μαρίνα Μπόζνου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μανιαδάκης δήλωσε στη δικαστική λειτουργό μέσω του συνηγόρου του ότι ανά πάσα στιγμή θα είναι στη διάθεση των ανακριτικών Αρχών.

Για παρακράτος κάνει λόγο η Ν.Δ., «φωνάζει ο κλέφτης» απαντούν στο Μαξίμου

Σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ. προκαλούν οι δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις του Νίκου Μανιαδάκη για τη Novartis. Το Μέγαρο Μαξίμου μιλάει με υπονοούμενα για «κλέφτες» της Ν.Δ., ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για «θεσμική εκτροπή» καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και «διεθνοποιώντας» τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις. Το πρωθυπουργικό γραφείο πέρασε στην αντεπίθεση σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των στελεχών της Ν.Δ. και καταλογίζει «πολύ άγχος, πολλά νεύρα και πολλή ένταση» αποδίδοντάς τα στο «γιατί η απόδραση από τη χώρα ενός κρίσιμου εμπλεκομένου στο σκάνδαλο αποφεύχθηκε στο παρά πέντε και δεν θα έχουμε στην υπόθεση αυτή νέο Χριστοφοράκο και πιθανά επανάληψη της ατιμωρησίας, όπως στην υπόθεση Siemens». Την ίδια στιγμή από την κυβέρνηση αφήνουν υπόνοιες κατά του προέδρου της Ν.Δ. για τις αντιδράσεις του λέγοντας ότι «ίσως κάτι γνωρίζει και ανησυχεί».

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία ο πρόεδρος της Ν.Δ. καλούσε τις «δημοκρατικές δυνάμεις» σε μέτωπο για «να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή», καλούσε επίσης τους δικαστικούς λειτουργούς «να υψώσουν ανάστημα» και έκανε λόγο για «πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» και για ευθεία απειλή κατά της διάκρισης των εξουσιών, διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι ο ίδιος θα διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης δεν αρκέστηκε σε αυτή την παρέμβαση αλλά προχώρησε σε μια κίνηση που εκθέτει τη χώρα στο εξωτερικό, καθώς με ένα tweet στα αγγλικά επεσήμανε ότι «το κράτος δικαίου στην Ελλάδα βρίσκεται υπό πραγματική απειλή» και κατέληξε σημειώνοντας ότι «οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία και την ποιότητά της».

Σχολιάζοντας την κίνηση του κ. Μητσοτάκη να απευθυνθεί στο εξωτερικό, το γραφείο του πρωθυπουργού κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μεταφράσει τη λαϊκή παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης».
Η κόντρα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς η Μαρία Σπυράκη παρείχε πλήρη κάλυψη στον Αδωνι Γεωργιάδη για τα περί «εσχάτης προδοσίας» των Αλέξη Τσίπρα και Παύλου Πολάκη και τις απειλές για ισόβια. «Οι άνθρωποι που μπήκαν στο στόχαστρο έχουν κάθε λόγο να ανεβάσουν τους τόνους» είπε η κυρία Σπυράκη, ενώ από το Μοσχάτο, πέραν του ότι μιλούν για «παρακράτος» και «δείχνουν» τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μιλούν και για «παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου» καλώντας τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση για τις καταγγελίες της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο Βορίδης κάνει τα ίδια με αυτά που... καταγγέλλει

Μελλοντικές διώξεις κατά των δικαστικών λειτουργών -και ιδίως της κυρίας Τουλουπάκη- που διερευνούν το σκάνδαλο της Novartis προαναγγέλλει ο Μάκης Βορίδης, παρεμβαίνοντας έτσι με απειλές στο έργο της Δικαιοσύνης, την ώρα που ως τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλει την κυβέρνηση για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ότι δηλαδή παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και στήνει «δικαστική σκευωρία» για την ενοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων της.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για διενέργεια «ποινικής αξιολόγησης» των δικαστικών ενεργειών με βάση τις δηλώσεις του Νίκου Μανιαδάκη ότι δέχτηκε πιέσεις για να κατονομάσει τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και Αδωνι Γεωργιάδη.

Ευθύνες

«Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες όταν ένας άνθρωπος λέει ότι δέχτηκε πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα» ανέφερε ο Μάκης Βορίδης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να κινηθεί αυτεπαγγέλτως η έρευνα από τον Αρειο Πάγο κατά των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση, ενώ εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει εφόσον υπάρξουν και οι «σχετικές καταμηνύσεις». «Θα πρέπει ο εισαγγελικός λειτουργός να απαντήσει για τις ενέργειές του. Ενας δικαστικός λειτουργός οφείλει να είναι απαθής και αμερόληπτος» ανέφερε, θέτοντας το ερώτημα γιατί η Εισαγγελία έδωσε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα στον κ. Μανιαδάκη, ενώ φέρεται ως εμπλεκόμενος με βάση καταθέσεις άλλου προστατευόμενου μάρτυρα.

Απαράδεκτες δηλώσεις από τον Πολάκη με στόχο τους δικαστές

Σκληραίνει η κόντρα ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τους δικαστές και τους εισαγγελείς στο περιθώριο των νέων εξελίξεων στην υπόθεση Novartis, με τους τελευταίους να μιλούν για «θεσμική εκτροπή» και παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης και τον αναπληρωτή υπουργό να τους αποκαλεί «προβλέψιμους». Συγκεκριμένα, με νέα ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Πολάκης στηλίτευσε το γεγονός ότι κάθε φορά που κάποιος μιλά για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης εκείνοι κάνουν λόγο για θεσμική εκτροπή. «Καθίστασθε πλέον προβλέψιμοι», όπως έγραψε επί λέξει.

Μάλιστα, επέκρινε τους δικαστές και τους εισαγγελείς ότι καθυστερούν αδικαιολόγητα να ελέγξουν αναφορές που ο ίδιος έχει αποστείλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ συμπλήρωσε πως είναι αδήριτη ανάγκη «η κλεψύδρα του δικαστικού χρόνου να ρυθμιστεί να μετράει σε μήνες και όχι σε δεκαετίες, όπως στο παρελθόν», όπως έγραψε, επικαλούμενος τις υποθέσεις της Siemens και του C4I.

Είχαν προηγηθεί οι σκληρές ανακοινώσεις από την Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος και την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σύμφωνα με τις οποίες οι δηλώσεις του υπουργού υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της χώρας και διακυβεύουν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.

Οι ανακοινώσεις των ενώσεων ήρθαν λίγες ώρες μετά την πρώτη, μακροσκελέστατη ανάρτηση του κ. Πολάκη στο facebook, στην οποία ο ίδιος επέκρινε ονομαστικά συγκεκριμένους δικαστές και εισαγγελείς που χειρίζονται ανοιχτές υποθέσεις, όπως αυτή της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ. Απαντώντας, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων μίλησε για θεσμική εκτροπή, χαρακτηρίζοντας ολίσθημα την παρέμβαση του Παύλου Πολάκη στο έργο της Δικαιοσύνης.

Επίσης μίλησε για προσωπική στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών. Μάλιστα, η Ενωση ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει τις τοποθετήσεις του υπουργού και να αποτρέψει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον. Ακολούθησε η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία υπογράμμισε: «Βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να επαναλάβει σε ανακοίνωσή της την αυτονόητη υποχρέωση των εκπροσώπων της εκτελεστικής εξουσίας να σέβονται τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη Αρχή της διάκρισης των λειτουργιών».

Οι εισαγγελείς πρόσθεσαν μάλιστα με νόημα πως ευελπιστούν οι αναρτήσεις του κ. Πολάκη να απηχούν μόνο προσωπικές του απόψεις και όχι συνολικά της κυβέρνησης.

«Ισες αποστάσεις» κράτησε ο Μ. Καλογήρου

Χείρα… βοηθείας στον Παύλο Πολάκη έτεινε με χθεσινή ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, παίρνοντας θέση στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και σύσσωμων των δικαστικών ενώσεων, με αφορμή τις κατηγορίες σε βάρος δικαστικών λειτουργών για εσκεμμένες καθυστερήσεις σε υπό διερεύνηση υποθέσεις.

Ο κ. Καλογήρου υπογραμμίζει ότι η ελληνική Δικαιοσύνη τυγχάνει του απόλυτου σεβασμού της κυβέρνησης και «αντιμετωπίζεται ως η μόνη υπεύθυνη για την έναρξη, την κίνηση και διεκπεραίωση κάθε δικαστικής υπόθεσης και για την απόδοση των σχετικών ποινικών ευθυνών», όμως στο δεύτερο σκέλος της ανακοίνωσής του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για «όσους μιλούν για θεσμική εκτροπή» - έκφραση που χρησιμοποίησε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή τις δηλώσεις Πολάκη.

«Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν πρέπει να λησμονείται από όσους μιλούν για “θεσμική εκτροπή” ότι ανεπίτρεπτη θεσμικά ενέργεια είναι η επιλεκτική ταύτιση συγκεκριμένων οργανωμένων πολιτικών δυνάμεων με ισχυρισμούς κατηγορουμένων και θέσεις παραγόντων δικαστικών υποθέσεων» αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας πως «η πολιτική αυτή επιλογή εξυπηρετεί τη δημιουργία εντυπώσεων, λειτουργεί παρελκυστικά για τα αποτελέσματα του έργου της Δικαιοσύνης και δημιουργεί σύγχυση με σκοπό την πολιτική συγκάλυψη». Οπως αναφέρει μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης στην ανακοίνωσή του, «η στάση αυτή προσβάλλει το κύρος της Δικαιοσύνης και κυρίαρχα τη νοημοσύνη των πολιτών».

Διαβάστε επίσης:

►Από τον... Χριστοφοράκο έως τη θεσμική εκτροπή

Keywords
ζητείται, ζητειται ψευτης, ζητείται, φωνάζει ο κλέφτης, ντου, novartis, συριζα, νεα δημοκρατια, χρεος, γυμνες, siemens, tweet, ελλαδα, εκλογες, τσιπρας, σαμαρας, στουρναρας, νέα, facebook, αδήριτη, ενωση, κεελπνο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, αλλαγη ωρας, www.facebook.com, επιλεκτικη χρεοκοπια, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα, μιλα, παρα πεντε, στο παρα πεντε, αδεια, βημα, δημοκρατια, ισπανια, κοντρα, οικονομια, ραδιοφωνο, σκαι, ωρα, siemens, αγχος, αδήριτη, αυξηση, ανθρωπος, αφορμη, βοριδης, βρισκεται, γεγονος, γινει, δευτερο, διαστημα, δηλωσεις, δοθει, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκφραση, ενεργεια, ερευνα, εσωτερικων, ιδια, ιδιο, υποθεση, καλογηρου, κυβερνηση, κινηση, κυρια, κι αλλο, κλεψυδρα, λειτουργια, λογο, μαξιμου, μηνες, μητσοτακης, μοσχατο, μαρια, νευρα, νοημοσυνη, νοημα, οικια, παιδια, ποιοτητα, πρωι, συγκεκριμενα, συζυγο, σπιτι, φορα, ωρες, ευθεια, εμφανισεις, ενωση, χωρα, κυριακου, novartis, tweet, πληροφοριες, θεσεις, υγειας, χερια
Τυχαία Θέματα