Ζητά και τα ρέστα ο Παρασκευόπουλος

Ζητά και τα ρέστα ο Παρασκευόπουλος21.09.2018Πρόσωπα

Μετά το εκτρωματικό πόρισμά του για το χάος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, έχει το θράσος να μιλάει για προπαγάνδα από τα ΜΜΕ

Από πάνω θέλει να βγει ο Νίκος Παρασκευόπουλος, κατηγορώντας ανερυθρίαστα τα μέσα ενημέρωσης ότι προπαγανδίζουν και διαστρεβλώνουν τις θέσεις και τα συμπεράσματα του πορίσματός του για τα φαινόμενα βίας και ανομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση

του εκτρωματικού πορίσματος της επιτροπής, όπου ο ίδιος προήδρευσε, κατηγόρησε τα ΜΜΕ για προπαγάνδα υποστηρίζοντας: «Η επιλεκτική και αποσπασματική προβολή κάποιων εκ των θέσεων των εισηγητών με τρόπο στρεβλό δεν απηχεί ούτε την πραγματικότητα των προτάσεων ούτε σε καμία περίπτωση συνάδει με τις τελικές προτάσεις. Συνιστά απλά και μόνο προπαγανδιστική επικοινωνιακή πολιτική που αποσκοπεί στη στοχοποίηση κάθε προσπάθειας επίλυσης προβλημάτων στους πανεπιστημιακούς χώρους».

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, αν και έγκριτος νομικός, ξεπερνά κάθε όριο λογικής και συνεχίζει να υπερασπίζεται αντιλήψεις ακραία ιδεοληπτικές.
Μεταξύ αυτών, ότι η συντεταγμένη Πολιτεία θα πρέπει να μην εφαρμόζει τους κανόνες του οργανωμένου κράτους, αλλά να έρχεται σε διάλογο με καταληψίες, να τους παραχωρεί αίθουσες νομιμοποιώντας και τις έκνομες ενέργειές τους και τον έμμεσο εκβιασμό που ασκούν κατά των διοικήσεων των πανεπιστημίων με τις καταλήψεις.

Την ίδια ώρα, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του επιτέθηκε εμμέσως και στις πρυτανικές Αρχές αναφέροντας: «Η ανομία στα πανεπιστήμια δεν είναι τόσο εκτεταμένη όσο μεταδίδεται».
Σφοδρή επίθεση στον Νίκο Παρασκευόπουλο εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν είναι μόνο ιδεοληπτικοί αλλά και αδιόρθωτοι. Τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από συμμορίες και θα αποδοθούν ξανά στους φοιτητές και τους καθηγητές τους» έγραψε στο twitter o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επανέλαβε τη δέσμευση της Ν.Δ. να καθαρίσουν τα πανεπιστήμια από συμμορίες.

Πλήρη στήριξη στον Νίκο Παρασκευόπουλο παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, που υιοθέτησε πλήρως τα επιχειρήματα του πορίσματος του πρώην υπουργού, υποστηρίζοντας: «Η αστυνομοκρατία που προτείνει ο Κ. Μητσοτάκης δεν αποτελεί λύση για το ζήτημα της παραβατικότητας στα πανεπιστήμια, παρά μόνο εκφράζει τις ιδεοληψίες της Ν.Δ. για το ζήτημα. Η παραβατικότητα στον χώρο των πανεπιστημίων είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο και χρόνιο ζήτημα, και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουν οι προτάσεις της επιτροπής».

Για άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στα ΑΕΙ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης αναφορικά με τις προτάσεις της επιτροπής Παρασκευόπουλου.

Κριτική στο πόρισμα Παρασκευόπουλου άσκησε και η νεολαία των ΑΝ.ΕΛ. επισημαίνοντας: «Απαιτείται, επιτέλους, ειλικρινής διάλογος και σοβαρές προτάσεις από όλους, για να αντιμετωπιστεί το σύνθετο πρόβλημα της βίας και της αυθαιρεσίας στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας».
Mε δηκτικό τρόπο -συγκεκριμένα, λέγοντας «Πλάκα με κάνεις;»- ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε το πόρισμα της επιτροπής υπό τον Νίκο Παρασκευόπουλο για την κατάσταση στα ΑΕΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα